Να ξεπεράσει τον… κακό του δαίμονα

ΑΠΟΛΛΩΝ
Η αυριανή αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» είναι σημαντική και μπορεί να αποδειχθεί το «κλειδί» για τη συνέχεια

Ο Απόλλωνας ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία του για την αυριανή αναμέτρηση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος», με τον Σωφρόνη Αυγουστή να είναι ευχαριστημένος από την προσπάθεια και τη διάθεση των παικτών του στις προπονήσεις. Η νίκη στη Λευκωσία και συνάμα η μείωση της απόστασης από την κορυφή έχουν κάνει ακόμη πιο καλό το κλίμα στο Κολόσσι και όλοι θέλουν να δώσουν συνέχεια στις επιτυχίες στη Λάρνακα.

Για τους «κυανόλευκους» η αυριανή αναμέτρηση είναι

σημαντική και μπορεί να αποδειχθεί το «κλειδί» για τη συνέχεια αφού, αν καταφέρουν να κερδίσουν και τον... κακό τους δαίμονα (τέσσερα σερί παιγνίδια στο «Παπαδόπουλος» χωρίς νίκη - η Ανόρθωση είναι η μόνη ομάδα φέτος την οποία δεν κέρδισε η αρμάδα του Σωφρόνη), τότε θα υποδεχθούν «γκαζωμένοι» στο ντέρμπι τίτλου τον ΑΠΟΕΛ την ερχόμενη εβδομάδα.

Ο Κύπριος τεχνικός για άλλο ένα παιγνίδι θα βασιστεί στην πετυχημένη συνταγή των προηγούμενων πολλών παιγνιδιών. Δηλαδή θέλει να παρατάξει έναν Απόλλωνα αποφασιστικό, παθιασμένο, που να έχει την κατοχή της μπάλας και να θέλει να δημιουργήσει και, φυσικά, να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες του. Οι «κυανόλευκοι» ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν στη Λάρνακα, αφού βρέθηκαν στο ίδιο γήπεδο πριν από έναν μήνα, όμως αυτήν τη φορά θέλουν να μη δώσουν δικαιώματα και να τους ξεφύγουν οι βαθμοί της νίκης.

Με καθαρό μυαλό
Ο Σωφρόνης ζήτησε από τους παίκτες του να έχουν καθαρό μυαλό, να κάνουν το παιγνίδι τους και να αναγκάσουν τον αντίπαλο να πιεστεί. Ξέρει ότι θα λείψει η καρδιά της ομάδας (Σακκέτι), ο παίκτης για όλες τις δουλειές, όμως όποιος κληθεί να τον αντικαταστήσει θα προσπαθήσει να μη φανεί το κενό του. Στη χθεσινή προπόνηση δούλεψε με τους παίκτες του στο πλάνο που θα ακολουθήσει η ομάδα αύριο, πώς θα πρέπει να διασπάσουν την άμυνα των γηπεδούχων και τι να προσέξουν από τους αντιπάλους τους.

Το τεχνικό τιμ της ομάδας έχει εντοπίσει τις αδυναμίες της Ανόρθωση και σαν στόχο έχουν οι παίκτες της ομάδας να της ασκήσουν πίεση ψηλά, ώστε να μπορέσει να φθάνει με ευκολία η μπάλα στους μέσους που είναι επιφορτισμένοι με την ανάπτυξη του παιγνιδιού της. Γι' αυτό και ετοίμασε στη χθεσινή προπόνηση ένα ειδικό πλάνο για το πώς θα το καταφέρουν οι παίκτες του αύριο. Το σημαντικό για τον Σωφρόνη είναι και πάλι οι «κυανόλευκοι» να παρουσιαστούν με το ίδιο πάθος, την ίδια διάθεση και την ίδια αφοσίωση με τα προηγούμενα ντέρμπι.

Αγωνιστικά, για την αυριανή αναμέτρηση δεν υπολογίζονται ο τραυματίας Αγγελή, ο ανέτοιμος (αν και κάνει πλέον κανονικά προπονήσεις) Μακρίδης και οι τιμωρημένοι Ρομπέρζ, Σακκέτι και Σεμέδο. Ο πρώτος θα εκτίσει τη δεύτερη αγωνιστική της τιμωρίας του (4 αγώνες), ενώ ο Σεμέδο την 4η και τελευταία. Ο Αργεντινός άσος είναι έξω με κίτρινες κάρτες. Όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι πανέτοιμοι και στη διάθεση του προπονητή τους.

Οι «κυανόλευκοι» θα έχουν στο πλευρό τους 923 φίλους τους αύριο, όσα και τα εισιτήρια που πήραν για το «Παπαδόπουλος». Η δίψα και η επιθυμία για την κατάκτηση του τίτλου είναι μεγάλη, γι' αυτό και οι φίλοι της ομάδας θα προσπαθήσουν να μετατρέψουν σε... «Τσίρειο» αύριο το γήπεδο για να σπρώξουν τους ποδοσφαιριστές τους προς τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Keywords
Τυχαία Θέματα