Κανονικά θα συνεχιστεί η Bundesliga αν βρεθεί ποδοσφαιριστής με κορωνοϊό

Ξεκάθαρο το πρωτόκολλο της Bundesliga σε περίπτωση που παίκτης διαγνωσθεί με κορωνοϊό.

Η Bundesliga είναι ένα από τα πρώτα πρωταθλήματα που η απόφαση να επανακινήσουν άμεσα είναι οριστική και αυτό που απομένει είναι το πότε με την Καγκελάριο της Γερμανίας, Άγγελα Μέρκελ, να το ορίζει. Αρχική ημερομηνία είχε οριοθετηθεί για τις 9 Μαΐου,

ωστόσο, νέες πληροφορίες αφήνουν ανοικτό το ενδεχόμενο για 16 ή 23 του ίδιου μήνα.

Στα αξιοσημείωτα του πρωτοκόλλου 41 σελίδων που έχει συμφωνηθεί τόσο από τις ομάδες της Bundesliga όσο και της Zweite Liga- δεύτερης γερμανικής κατηγορίας – το γεγονός ότι προβλέπεται να συνεχίζεται κανονικά η διεξαγωγή των πρωταθλημάτων ακόμα και αν υπάρχει κρούσμα θετικό σε παίκτη, ο οποίος απλά θα μπαίνει σε καραντίνα για το χρονικό διάστημα που προβλέπεται.

«Εάν διαγνωσθεί παίκτης θετικός, θα τεθεί σε καραντίνα και συνεχίζεται η δράση με τα προληπτικά μέτρα ασφαλείας για όλους. Το όνομά δεν θα δοθεί στη δημοσιότητα, η απομόνωση θα είναι άμεση, ενώ ειδική ομάδα θα αναλάβει να ηρεμήσει την οικογένειά του και τα συγγενικά του πρόσωπα», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, μεταξύ άλλων, εκτός από τα τεστ που θα γίνονται στα μέλη όλων των ομάδων –έχουν εξασφαλίσει 60.000 –, οι ασκήσεις στο γυμναστήριο θα γίνονται με γάντια και θα υπάρχει περιορισμός στον χρόνο που θα διαρκούν τα ντους των παικτών. Επίσης, κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει το δικό του μπουκάλι με νερό που θα αναγράφεται το όνομά του, ενώ για όσο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται στο προπονητικό κέντρο θα παίρνουν καθημερινά φαγητό από το σπίτι τους.

Πηγή:sport-fm.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα