Επιστολή 1525 Τουρκοκυπρίων προς Αναστασιάδη - Ζητούν μισθούς Μαρτίου

Η αυριανή συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου» του αποσχιστικού καθεστώτος, κατά την οποία αναμένεται να αποφασιστεί η μερική άρση των περιοριστικών μέτρων, αλλά και τα στάδια που αναμένεται να ακολουθηθούν και η σταδιακή επαναλειτουργία των επιχειρήσεων, όπως επίσης η επιστολή 1525 Τουρκοκυπρίων, που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές, προς τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλονται στα σημερινά πρωτοσέλιδα των τ/κ εφημερίδων, σύμφωνα με την επισκόπηση του ΚΥΠΕ


 
Η

εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Αυτοί είναι οι χώροι εργασίας που θα ανοίξουν» γράφει ότι θα αρχίσει από τις 4 Μαΐου η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων στα κατεχόμενα, ενώ το άνοιγμα των επιχειρήσεων θα γίνει σε τρία στάδια. Αλλού αναφέρει ότι ούτε και χθες εντοπίστηκε ασθενής με κορωνοϊό μετά τη διενέργεια 453 τεστ. Γράφει ακόμα ότι τεστ για τον κορωνοϊό διενεργήθηκε χθες σε όλους τους «βουλευτές» ενώ αναμένεται σήμερα να συνεδριάσει η «ολομέλεια της βουλής».
 
Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν τελευταίες» γράφει ότι από τις 4 Μαΐου αναμένεται η έναρξη της σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων, στην πρώτη φάση θα λειτουργήσουν μερικοί τομείς της οικονομίας, ενώ τα σχολεία και οι δημόσιες υπηρεσίες θα επαναλειτουργήσουν τελευταία. Η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί κατά την αυριανή συνεδρία του «υπουργικού συμβουλίου». Αναφορά γίνεται και στην επιστολή που απέστειλαν 1525 Τουρκοκύπριοι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη. Αναφορά γίνεται και στα μέτρα για τον κορωνοϊό στην Τουρκία.
 
Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Από 1525 Τουρκοκύπριους επιστολή στον Αναστασιάδη» γράφει ότι 1525 Τουρκοκύπριοι που εργάζονται στις ελεύθερες περιοχές και ζουν στα κατεχόμενα απέστειλαν επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στον οποίο εκφράζουν την ετοιμότητα τους να επιστρέψουν στην εργασία τους όταν ανοίξουν οι επιχειρήσεις αλλά παράλληλα εκφράζουν τη δυσαρέσκεια τους για το γεγονός ότι δεν μπόρεσαν από τον Μάρτιο να έχουν πρόσβαση στους μισθούς τους. Αλλού γράφει ότι ούτε και χθες εντοπίστηκε στα κατεχόμενα νέο περιστατικό με ασθενή με κορωνοϊό, για δέκατη συνεχόμενη ημέρα. Αναφέρει ακόμα ότι σε δηλώσεις του ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Τουρκικού Κόμματος Τουφάν Ερχιουρμάν σχετικά με την οικονομία είπε ότι αναμένονται πολλές δύσκολες μέρες.

Keywords
Τυχαία Θέματα