H εκδοχή Κουλία στο Sigmalive για το περιστατικό στη ψησταριά και το πρόστιμο

Tην δική του εκδοχή έδωσε στο Sigmalive o Βουλευτής Ζαχαρίας Κουλίας αναφορικά με το περιστικό το οποίο δημοσιεύει η Χαραυγή. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι έγινε καταγγελία για παραβίαση των κυβερνητικών διαταγμάτων παρεμπόδισης της εξάπλωσης του κορονοϊού με αποτέλεσμα να του επιβληθεί πρόστιμο 300 ευρώ.

Μιλώντας στο Sigmalive ο κ. Kουλίας εξήγησε ότι το Σάββατο 25 Απριλίου όντως πέρασε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι από την

ψησταριά όπου πήγε για να αγοράσει φαγητό. Ο εστιατορας, όπως είπε,  του ζήτησε να περιμένει λίγα λεπτά μέχρι να ετοιμαστεί το φαγητό, αφού γενικά  υπήρχε  και έλλειψη υπαλλήλων. Εκεί βρίσκονταν και άλλα 2 προσωπα που περίμεναν επίσης να εξυπηρετηθούν.

Όταν βγήκα έξω για να αποχωρήσω, είπε ο κ. Κουλίας,  ήρθε μια αστυνομικός και μου είπε ότι παραβίασα το διάταγμα των περιοριστικών μέτρων. Η Αστυνομικός του ζήτησε βεβαιώσεις κυκλοφορίας και της παρουσίασε χαρτί εργασίας και ταυτότητα. Τότε, σύμφωνα με τον ίδιο,  τον ρώτησε  «εργάζονται και Σάββατο οι δικηγόροι;», με τον κ. Κουλία να της απαντά ότι εργάζονται.

Σύμφωνα με την εκδοχή του βουλευτή, η  αστυνομικός ζήτησε και βεβαιώσεις κυκλοφορίας από άλλο πρόσωπο που ήταν παρών και αποχωρούσε, ο οποίος της έδειξε το μήνυμα στο κινητό αλλά δεν έφερε μαζί του ταυτότητα πιστοποίησης.

Το αποτέλεσμα ήταν να κληθούν στην σκηνή 4 περιπολικά, είπε ο κ. Κουλιας, και να δημιουργηθούν αχρείαστες εικόνες και αναστάτωση. Τελικά  η αστυνομικός μετά από περίπου 1 και μισή ώρα, έγραψε το τρίτο πρόσωπο και τον εστιάτορα.

Όταν αποχώρησε, είπε ο κ. Κουλίας, αποχώρησα και εγώ ενώ της ζήτησα να με γράψει πριν για να τελειώνουμε. Η ώρα 5 μ.μ  δέχτηκα τηλεφώνημα από την αστυνομικό που τον ενημέρωσε ότι αφού μελέτησε το διάταγμα θα τον γράψει και έστειλε με αστυνομικό να παραδώσει το εξώδικο στο γραφείο του κ. Κουλία.

Ο κ. Κουλίας είπε ότι ακολούθως τηλεφώνησε στον Αρχηγό της Αστυνομίας τον κ. Κύπρο Μιχαηλίδη και του είπε πως η συγκεκριμένη αστυνομικός δημιουργεί μια άσχημη εικόνα για την ίδια την Αστυνομία με τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση και θα ήταν καλό να μην την βγάζει έξω.  «Αυτός ήταν και ο λόγος που τηλεφώνησα στον Αρχηγό και όχι αυτό που γράφτηκε ότι ζήτησα να μου διαγραφεί το πρόστιμο», είπε ο κ. Κουλίας που υπογράμμισε επίσης ότι τους ισχυρισμούς του μπορεί να τους επιβεβαιώσει και ο ίδιος ο Αρχηγός.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κουλίας  είπε πως με την ίδια Αστυνομικό υπάρχουν προηγούμενα αφούσε ακόμια 2 περιπτώσεις κατά το παρελθόν, μια στο Σοπάζς και μια έξω από του γραφείο του,  υπήρξαν  συγκεκριμένα θέματα που ήρθαν σε αντιπαράθεση.

Η θέση του Αρχηγού Αστυνομίας

Το SigmaLive ζήτησε και έλαβε τη θέση του ίδιου του Αρχηγού Αστυνομίας ο οποίος ανέφερε ότι όντως, ο κ.Κουλίας επικοινώνησε μαζί του, με σκοπό να φέρει εις γνώσιν του, τη θέση ότι η Αστυνομία δεν χειρίστηκε σωστά κατά την άποψή του το όλο ζήτημα. Σε καμιά περίπτωση μας είπε ο Κύπρος Μιχαηλίδης, ο Ζαχαρίας Κουλίας δεν ζήτησε όπως του διαγραφεί το εξώδικο. Ο Αρχηγός έδωσε οδηγίες για διερέυνηση του θέματος και δεν προέκυψε οτιδήποτε μεμπτό από τους χειρισμούς της Αστυνομίας στην προκειμένη περίπτωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα