ΑΚΕΛ-Οικολόγοι: Δημοσιοποίηση ονομάτων λίστας Λαγκάρντ

Δημοσιοποίηση των φοροφυγάδων της λίστας Λαγκάρντ και περαιτέρω διερεύνηση με μετάβαση ανακριτών στην Ελβετία ζήτησαν ΑΚΕΛ και Οικολόγοι.

Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου, σε δήλωση στη Βουλή, είπε ότι με την ταυτοποίηση των φυσικών και νομικών προσώπων και τη διαπίστωση της φοροδιαφυγής και εφόσον η φοροδιαφυγή είναι ποινικό αδίκημα θα πρέπει τα ονόματα των φυσικών προσώπων και

των νομικών προσώπων να δημοσιοποιηθούν.

Ο κ. Ευαγόρου ανέφερε ότι πρέπει να διερευνηθούν ενδεχόμενες παράνομες δραστηριότητες και ξέπλυμα χρήματος και ενδεχομένως υποθέσεις που προχώρησαν σε στρατηγική πτώχευση.

Είπε επίσης πως πρέπει να διαπιστωθεί ποίοι είναι εκείνοι που έχουν καταθέσεις στην Ελβετία και φιγουράρουν στους οφειλέτες του κράτους ή στους οφειλέτες με μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Ο Πρόεδρος των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης είπε ότι μετά τις αποκαλύψεις Φαλτσιάνι πως η κυπριακή λίστα Λαγκάρντ είναι ελλιπής και ότι μόνο το 1/3 των ονομάτων καταγράφεται, έπρεπε και πρέπει να μεταβούν ανακριτές στην Ελβετία για έρευνες.

Ανέφερε περαιτέρω πως απέστειλε επιστολή στον Πρόεδρο της Βουλής με την οποία ζητά όπως δημοσιοποιηθεί ο κατάλογος των πολιτικά εκτεθειμένων προσώπων που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα