Ουγγαρία: Απειλή για βόμβα σε αεροπλάνο στη Βουδαπέστη

Ένα επιβατικό αεροπλάνο, που κατευθυνόταν από το Βερολίνο στη Χουργκάντα της Αιγύπτου, προσγειώθηκε σήμερα στη Βουδαπέστη λόγω απειλής για βόμβα. Οι αστυνομικές αρχές ανακοίνωσαν πως δεν εντοπίστηκε τελικά κανένας εκρηκτικός μηχανισμός στο αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο της αεροπορικής εταιρείας Condor Airlines κατευθυνόταν από το Βερολίνο στη Χουργκάντα της Αιγύπτου και ανέκρουσε πρύμναν ενώ πετούσε στον σερβικό εναέριο χώρο

και σήμανε συναγερμός λόγω της απειλής.

"Η αστυνομία ολοκλήρωσε την έρευνα και δεν βρήκε εκρηκτικά ούτε εκρηκτικούς μηχανισμούς", δήλωσε η εκπρόσωπος της ουγγρικής αστυνομίας Βικτόρια Τσίζερ-Κόβατς.

Η γερμανική αεροπορική εταιρεία Condor ανακοίνωσε πως δέχθηκε τηλεφωνικά μια "αδιευκρίνιστη απειλή".

Το επεισόδιο σημειώθηκε έναν μήνα μετά τη συντριβή ενός ρωσικού επιβατικού αεροπλάνου, επίσης ενός Airbus 321, ενώ πετούσε πάνω από την Αίγυπτο στις 31 Οκτωβρίου, για την οποία ανέλαβε την ευθύνη μια οργάνωση που συνδέεται με το Ισλαμικό Κράτος.

Το Κρεμλίνο κατέληξε στο συμπέρασμα πως μια βόμβα κατέστρεψε το αεροπλάνο, προκαλώντας τον θάνατο των 224 επιβαινόντων.

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Flightradar24, η πτήση DE490, ένα Airbus A321, που πραγματοποιούσε πτήση από το αεροδρόμιο Σένεφελντ του Βερολίνου προς τη Χουργκάντα, ανέκρουσε πρύμναν ενώ πετούσε στον σερβικό εναέριο χώρο και κατευθύνθηκε στη Βουδαπέστη.

Η ιντερνετική ειδησεογραφική πύλη airportal.hu ανέφερε πως πρόκειται για μια πτήση της γερμανικής αεροπορικής εταιρείας Condor. Η Condor δεν ήταν άμεσα διαθέσιμη για να σχολιάσει την πληροφορία.

Η εταιρεία Air Berlin, η οποία πραγματοποιεί πτήσεις από το αεροδρόμιο Τέγκελ του Βερολίνου προς τη Χουργκάντα, επιβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται για ένα από τα αεροπλάνα της.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα