Ο ΟΠΕΚ δεν ενδιαφέρεται για το φαινόμενο του Θερμοκηπίου

Ο Οργανισμός Πετρελαιοπαραγωγικών Χωρών, έχει δηλώσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να ελαττώσει τα επίπεδα παραγωγής του πετρελαίου του.

Ο εν λόγω οργανισμός, αποτελείται από την Αλγερία, την Αγκόλα, το Εκουαδόρ, το Ιράν, το Ιράκ, το Κουβέιτ, τη Λιβύη, τη Νιγηρία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ινδονησία και τη Βενεζουέλα.

Ο

οργανισμός, προτείνει να κάνει πάνω από 1,5 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα, εκτός από τα συνήθη 30 εκατομμύρια, για να προσπαθήσει να είναι η τιμή του πετρελαίου προς τα κάτω.

Το Ιράν είχε αντλεί περίπου 4 εκατομμύρια βαρέλια πετρελαίου την ημέρα πριν από την έκδοσή του πυρηνικού τομέα κυρώσεις. Έχουν προγραμματιστεί να τελειώσουν σε λίγους μήνες, και η χώρα υπόσχεται να επανέλθει σε πλήρη ισχύ.

Το Ιράκ, ευελπιστεί να γίνει η χώρα με τη μεγαλύτερη αύξηση παραγωγής τον περασμένο μήνα. Η Ινδονησία έχει επανεισαχτεί στην ένωση των χωρών που παράγουν πετρέλαιο.

Δεν υπήρξε κανένα ανώτατο όριο που να καθορίζει την ημερήσια παραγωγή πετρελαίου αλλά είναι βέβαιο ότι θα είναι πολύ μεγαλύτερη από 30 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα.

Οι τιμές του πετρελαίου μειώθηκαν, στο $ 39,99 ανά βαρέλι στις ΗΠΑ.

Αυτή η είδηση είναι ευχή και κατάρα, διότι ενώ οι περισσότερες χώρες είναι σε θέση να εξάγουν πετρέλαιο, αυτό γίνεται με τρόπο, κάνοντας μια διαδρομή για την καθαρή ενέργεια. Είναι προφανές ότι η ηγετικές συγκρούσεις στον κόσμο, αυτή τη στιγμή είναι η τρομοκρατία και η υπερθέρμανση του πλανήτη.

Αυτή η κίνηση δεν βοηθά και πολύ, ενώ ορισμένα μέρη του κόσμου εξακολουθούν να εξαρτώνται από το πετρέλαιο για την καθημερινή διαβίωση τους, είναι καλύτερο να επενδύσει χρόνο και χρήμα για την καθαρή ενέργεια, κάνοντας τον πλανήτη πολύ πιο πράσινο.

Είναι σαφές ότι οι χώρες του οργανισμού, δεν είναι ακόμη σαφές κατά την οποία είναι η προτεραιότητα. Τα ορυκτά καύσιμα, υποτίθεται ότι πρέπει να μειωθούν σημαντικά από πολλά έθνη, αλλά πρέπει να υπάρξει μια συλλογική προσπάθεια, αν θέλουμε να αλλάξει κάτι.

Keywords
Τυχαία Θέματα