Προσαγωγές για το μακελειό στου Ρέντη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της εκτέλεσης δύο νεαρών αστυνομικών της ομάδας "Δίας", του 22χρονου Γιώργου Σκυλογιάννη και του 23χρονου συναδέλφου του Γιάννη Ευαγγελινέλη σε παράδρομο της λεωφόρου Κηφισού, στην περιοχή του Ρέντη, πριν από δύο μήνες, καθώς σε μεγάλη αστυνομική επιχείρηση έγιναν τέσσερις προσαγωγές.

Πληροφορίες της ΝΕΤ αναφέρουν ότι οι προσαχθέντες θεωρούνται βασικοί ύποπτοι για την υπόθεση και ότι πρόκειται για δύο άτομα αλβανικής καταγωγής και δύο ομογενείς από την πρώην Σοβιετική
Ένωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες αναφέρουν ότι οι προσαγωγές έγιναν κατά τη διάρκεια αστυνομικών επιχειρήσεων στην Ανάβυσσο, τα Άνω Λιόσια, τον Ασπρόπυργο και την Ελευσίνα.

Η αστυνομία "έφτασε" σε αυτούς ακολουθώντας τη "δράση" εγκληματικής συμμορίας που δρούσε στα δυτικά προάστια, με τους προσαχθέντες να θεωρείται ότι ανήκουν σε σπείρα κλοπής αυτοκινήτων, οι οποίοι βοηθούσαν τους δράστες της συμπλοκής του Ρέντη..

Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι έχουν γίνει ακόμη 7 με 8 προσαγωγές ατόμων της συμμορίας που σχετίζονται με τους υπόπτους.

Επισήμως, από την Αστυνομία δεν υπάρχουν ανακοινώσεις.

Στο αιματηρό επεισόδιο, τον περασμένο Μάρτιο, είχαν τραυματιστεί ακόμη δύο αστυνομικοί.
Το χρονικό της εκτέλεσης
Το τραγικό περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, κατά τη διάρκεια καταδίωξης υπόπτων στην περιοχή του Ρέντη. Είχε προηγηθεί καταγγελία για ληστεία περιπτέρου στην περιοχή του Μενιδίου, την οποία φέρονται να διέπραξαν τρεις οπλισμένοι με καλάσνικοφ άνδρες, που στη συνέχεια διέφυγαν με τζιπ.

Οι αστυνομικοί της "ΔΙΑΣ" που επέβαιναν σε δύο μοτοσικλέτες εντόπισαν το ύποπτο αυτοκίνητο κοντά στη λεωφόρο Κηφισού και το ακολούθησαν. Το όχημα μπήκε σε παράδρομο της λεωφόρου, στο ύψος της Λαχαναγοράς, στο ρεύμα προς Πειραιά. Οι αστυνομικοί είχαν προηγουμένως καλέσει για ενισχύσεις και στο σημείο έφτασαν ακόμη τέσσερις συνάδελφοί τους.

Το συμβάν σημειώθηκε δίπλα στη συμβολή των οδών Περικλέους και Παντελή Νικολαϊδη. Το τζιπ, σύμφωνα με τα λεγόμενα των αστυνομικών, μπήκε ανάποδα στην οδό Περικλέους όπου οι δράστες έστησαν ενέδρα στους αστυνομικούς και ακολούθησαν οι πυροβολισμοί. Συγκεκριμένα, οι κακοποιοί "γάζωσαν" τους αστυνομικούς με καλάσνικοφ και πιστόλι.

Ο ένας εκ των νεαρών αστυνομικών μεταφέρθηκε νεκρός με σφαίρα στο κεφάλι, στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας. Γύρω στις δέκα το βράδυ και ο δεύτερος συνάδελφός του, έχασε τη μάχη για τη ζωή. Οι δύο άλλοι αστυνομικοί νοσηλεύονται χωρίς να κινδυνεύει η ζωή τους.

Κάτοικος της περιοχής, δήλωσε ότι εκείνη την ώρα βρισκόταν μέσα στο σπίτι του και έπεσε στο πάτωμα ακούγοντας τους πυροβολισμούς. "Δεν σταμάτησαν να ρίχνουν. Έριξαν πάρα πολλές φορές, σχεδόν επί 10 δευτερόλεπτα πυροβολούσαν συνεχώς", ανέφερε.

Keywords
Τυχαία Θέματα