Δέσμευση της αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία για το μνημόνιο

Το κυριότερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Πορτογαλία δεσμεύθηκε να τηρήσει στο ακέραιο τους στόχους του προγράμματος δανεισμού που διαπραγματεύθηκε η μεταβατική σοσιαλιστική κυβέρνηση με το ΔΝΤ και την ΕΕ, ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κεντροδεξιού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (PSD) Πέντρου Πάσους Κοέλιου.

Ο Πάσους Κοέλιου εξέφρασε την «πλήρη δέσμευσή του στους στόχους» που περιλαμβάνονται στο τριετές πρόγραμμα, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Lusa από το Λονδίνο, όπου ο πρόεδρος του μεγαλύτερου κόμματος της πορτογαλικής
αντιπολίτευσης πραγματοποιεί επίσκεψη.

Επικεφαλής στις περισσότερες δημοσκοπήσεις που πραγματοποιούνται στην Πορτογαλία ενόψει των πρόωρων εκλογών της 5ης Ιουνίου, το PSD έχει αφήσει να εννοηθεί πως θα υπερψηφίσει το σχέδιο δανεισμού της χώρας ήδη από την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και το ΔΝΤ.

Χθες ο Πάσους Κοέλιου είχε δηλώσει πως «η Πορτογαλία έχει ανάγκη από αυτήν τη συμφωνία», μολονότι τη χαρακτήρισε «σκληρή και δύσκολη».

Χθες βράδυ και το μειοψηφών κόμμα της δεξιάς CDS είχε ανακοινώσει επίσης την υποστήριξή του στο σχέδιο διάσωσης. Όπως τόνισε ο πρόεδρός του Πάουλου Πόρτας «η Πορτογαλία βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και πρέπει να αποφύγει την αδυναμία ρευστότητας του κράτους», καθώς πρέπει να εκταμιεύσει 5 δισ. ευρώ έως τις 15 Ιουνίου.
Keywords
Τυχαία Θέματα