"Ελλείψεις" στη συλλογή πληροφορίων

Ο πακιστανικός στρατός παραδέχθηκε σήμερα ότι υπήρξαν "ελλείψεις" στη συλλογή πληροφοριών σχετικά με την τοποθεσία που κρυβόταν ο Οσάμα Μπιν Λάντεν, όμως απείλησε ότι θα αναθεωρήσει τη συνεργασία του με την Ουάσινγκτον στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί άλλη επιχείρηση σαν αυτή που οδήγησε στη δολοφονία του ηγέτη της αλ Κάιντα.

Ο επικεφαλής των πακιστανικών ενόπλων δυνάμεων στρατηγός
Ασφάκ Παρβέζ Καγιάνι έδωσε εντολή σε όλους τους επικεφαλής των σωμάτων να περιορίσουν τους αμερικανούς στρατιωτικούς εκπαιδευτές που είναι παρόντες στο Πακιστάν στο ελάχιστο.

"Παρόλο που παραδεχόμαστε ότι υπήρξαν από τη μεριά μας ελλείψεις στις πληροφορίες σχετικά με την παρουσία του Οσάμα Μπιν Λάντεν στο Πακιστάν, τονίστηκε ότι οι επιτυχίες της Υπηρεσίας Πληροφοριών (ISI) εναντίον της αλ Κάιντα και των τρομοκρατικών της συνδέσμων στο Πακιστάν είναι απαράμιλλες", αναφέρει η ανακοίνωση του γενικού επιτελείου στρατού που αναγνώσθηκε σε συμβούλιο του οποίου προΐστατο ο Καγιάνι.

"Περίπου εκατό από τα πιο υψηλόβαθμα στελέχη της αλ Κάιντα έχουν σκοτωθεί ή συλληφθεί από την ISI με ή χωρίς την υποστήριξη της CIA" από το τέλος του 2010, επισημαίνει η ανακοίνωση.

"Οι επικεφαλής των σωμάτων ενημερώθηκαν για την απόφαση να μειωθεί ο αριθμός των αμερικανών στρατιωτών στο Πακιστάν στο ελάχιστο", πρόσθετε η ανακοίνωση χωρίς να δίνει περισσότερες πληροφορίες.

"Στην περίπτωση του Μπιν Λάντεν, αν και η CIA είχε συλλέξει πληροφορίες με βάση τα στοιχεία που αρχικά της έδωσε η ISI, δεν τις μοιράστηκε με την ISI αντίθετα με τις συνηθισμένη πρακτική μεταξύ των δύο χωρών", επισημαίνει η ανακοίνωση του γενικού επιτελείου, προσθέτοντας ότι: "Παρ' όλα αυτά έχει διαταχθεί έρευνα για τις συνθήκες που οδήγησαν σε αυτή την κατάσταση".

Εξάλλου ένας ανώτερος πακιστανός αξιωματούχος των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσε ότι οι αμερικανοί στρατιώτες σκότωσαν τον Οσάμα "εν ψυχρώ". "Ήταν εν ψυχρώ", δήλωσε όταν ρωτήθηκε αν υπήρξε ανταλλαγή πυρών.
Keywords
Τυχαία Θέματα