Η πορεία των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό

Αν θα πετύχουμε κάτι σημαντικό στο Κυπριακό θα πρέπει να γίνει πριν από την έναρξη (δεύτερο εξάμηνο του 2012) της Κυπριακής Προεδρίας στην Ευρωπαϊκής Ένωση, δήλωσε ο πρόεδρος Χριστόφιας, ο οποίος σημείωσε ότι «αυτό αναμένουν τα Ηνωμένα Έθνη και η ΕΕ, πολύ περισσότερο δε η δική μας πλευρά η οποία και το αναμένει αλλά και το επιδιώκει».

Σε δηλώσεις, μετά τη συνάντησή του το απόγευμα με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ντερβίς Έρογλου, ο πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι «συνεχίστηκε η συζήτηση πάνω στα θέματα της εσωτερικής ασφάλειας».

Επίσης, είπε ότι επιβεβαιώθηκε η σύγκλιση
που επήλθε σε ό,τι αφορά στη διαδικασία συζήτησης από ειδική Επιτροπή πάνω στις δεσμευτικές διεθνείς Συνθήκες για την Ενωμένη Κυπριακή Δημοκρατία. Η Επιτροπή, πρόσθεσε, θα συνέλθει πολύ σύντομα.

Ο πρόεδρος Χριστόφιας δήλωσε ότι οι συνομιλίες είναι δύσκολες και η ταχύτητα με την οποία διεξάγονται ή με την οποία επιτυγχάνονται οι όποιες συγκλίσεις, δεν είναι εκείνη που πρέπει να είναι. «Πιστεύω αυτό οφείλεται και στις εκλογές στην Τουρκία και - όπως έχω δηλώσεις πάρα πολλές φορές - αναμένουμε μετά τις εκλογές η Τουρκία να πάρει αποφάσεις αν θέλει να λυθεί το Κυπριακό και πώς θέλει να λυθεί το Κυπριακό, διότι εμείς είμαστε πανέτοιμοι για λύση στο Κυπριακό, υπάρχει όλη η καλή θέληση», πρόσθεσε.

Νέα συνάντηση των κυρίων Χριστόφια και Έρογλου στο πλαίσιο των απευθείας διαπραγματεύσεων για το κυπριακό θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.
Keywords
Τυχαία Θέματα