Κίνητρα ζήτησαν οι γουνοποιοί

Να δοθούν κίνητρα για καθετοποίηση της παραγωγής και τη δημιουργία κι άλλων αγροκτημάτων με γουνοφόρα ζώα, ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας στην ευρύτερη περιοχή, πρότεινε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς «Προφήτης Ηλίας», Ηρακλής Καλλισθένης, κατά τη διάρκεια των εγκαινίων της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 8 Μαΐου
και τα εγκαίνια τέλεσε ο γενικός γραμματέας Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Γιώργος Χατζηκωνσταντίνου, ενώ στην τελετή παραβρέθηκαν περισσότεροι από 300 εμπορικοί επισκέπτες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηκωνσταντίνου ανέφερε πως η κυβέρνηση θα βοηθήσει - μέσω του υπουργείου του - να υλοποιηθούν «τα όνειρα των γουνοποιών και του κλάδου ολόκληρου, όχι μόνο σε επίπεδο παραγωγής αλλά και εκθέσεων και στην ανέγερση του νέου κτιρίου που οραματίζεται η διοίκηση του Προφήτη Ηλία».

Ο Σύνδεσμος Γουνοποιών θέλει να δημιουργήσει εκθεσιακό χώρο για όλη τη δυτική Μακεδονία, συνολικής επιφάνειας 12.000 τμ, που θα εξυπηρετεί περισσότερες από 200 ελληνικές και ξένες επιχειρήσεις, οι οποίες εκδήλωσαν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στη φετινή Διεθνή Έκθεση Γούνας. Επιπλέον, στο χώρο αυτό θα υπάρχει η δυνατότητα να διοργανώνονται κι άλλες εκδηλώσεις διεθνούς εμβέλειας.

Ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Δακής, ανέφερε στην ομιλία του - μεταξύ άλλων - ότι έχει ήδη ξεκινήσει διαδικασία καταγραφής και αποτίμησης των κλαδικών προβλημάτων της περιοχής, ώστε να υπάρχει ένα διαχρονικός «χάρτης» στρατηγικής διεκδίκησης και επίλυσης των θεμάτων.
Keywords
Τυχαία Θέματα