Αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων

Πενθήμερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την εκπαίδευση, την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων και την ενθάρρυνση των σπουδών και της κατάρτισης στο εξωτερικό, διοργανώνει στη Φλωρεντία, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 6 -10 Μαΐου.

Στις 6 Μαΐου, η Ανδρούλα Βασιλείου, επίτροπος της ΕΕ για την εκπαίδευση, τον πολιτισμό, τη γλωσσική πολυμορφία και την νεολαία, θα εγκαινιάσει τη σκηνή «Νεολαία σε κίνηση» έκτασης 200 τ.μ. στο κέντρο της πόλης: Η εν λόγω
σκηνή θα αποτελέσει το κέντρο των δραστηριοτήτων ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με τα οφέλη από τις σπουδές, την κατάρτιση και τον εθελοντισμό στο εξωτερικό.

Στις 9 Μαΐου θα πραγματοποιηθεί διάσκεψη με θέμα την Ευρώπη μετά τη συνθήκη της Λισαβόνας, την έναρξη της οποίας θα κηρύξουν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γιέρζι Μπούζεκ.

Στη σκηνή «Νεολαία σε κίνηση», η οποία στήθηκε στην ιστορική Piazza della Signoria της Φλωρεντίας, θα μπορέσουν να συναντηθούν νέοι για να ακούσουν, από πρώτο χέρι, τις εμπειρίες φοιτητών που έχουν, ήδη, συμμετάσχει σε σπουδές και προγράμματα κατάρτισης και εθελοντισμού στο εξωτερικό, με τη στήριξη προγραμμάτων χρηματοδοτούμενων από την ΕΕ, όπως το πρόγραμμα Erasmus.
Keywords
Τυχαία Θέματα