Το Κατάρ θα χορηγήσει 400-500 εκ. δολάρια

Το Κουβέιτ δεσμεύτηκε για τη χορήγηση 180 εκατομμυρίων δολαρίων για το ειδικό ταμείο που θα χορηγεί βοήθεια στους λίβυους αντικαθεστωτικούς, ενώ το Κατάρ θα χορηγήσει 400-500 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ Χάμαντ Μπιν Γιάσεμ αλ Θάνι. Η δημιουργία του ταμείου αυτού ανακοινώθηκε από τους υπουργούς που μετείχαν στη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη που διεξήχθη σήμερα στη Ρώμη.

Ο Νταβούτογλου διευκρινίζει σχετικά με το σχέδιο κατάπαυσης
Ο τούρκος
υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου προέβη σε διευκρινίσεις όσον αφορά με δηλώσεις που του αποδόθηκαν σήμερα από τον ιταλό ομόλογό του Φράνκο Φρατίνι, ότι σε ένα σχέδιο για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη που πρότεινε η Άγκυρα περιλαμβάνεται μια επταήμερη περίοδος εφαρμογής προτού μπορέσει να αρχίσει μια φάση πολιτικής μετάβασης.

"Η Τουρκία εργάζεται πάνω σε έναν 'οδικό χάρτη' έχοντας διαβουλεύσεις με τους συμμάχους μας και τα (εμπλεκόμενα) μέρη στη Λιβύη", δήλωσε ο Νταβούτογλου σε δημοσιογράφους στη Ρώμη.

"Αυτό στο οποίο στοχεύουμε είναι πλήρης κατάπαυση του πυρός, απόσυρση όλων των στρατών από τις πόλεις, πλήρης ανθρωπιστική πρόσβαση. Αυτό στο οποίο προσβλέπουμε είναι όλοι αυτοί οι στόχοι να επιτευχθούν (εντός επτά ημερών). Για να υπάρξει μια γνήσια κατάπαυση του πυρός θα πρέπει να θέσουμε σε εφαρμογή αυτούς τους μηχανισμούς", προσέθεσε.

Νωρίτερα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε έπειτα από τη σύνοδο της Ομάδας Επαφής για τη Λιβύη στη Ρώμη ότι η Τουρκία πρότεινε μια κατάπαυση του πυρός εντός επτά ημερών.

Keywords
Τυχαία Θέματα