Νέο τεστ για την ανίχνευση του θανατηφόρου βακτηρίου

Τα γερμανικά εργαστήρια χρησιμοποιούν σήμερα ένα νέο τεστ, το οποίο ανέπτυξαν γερμανοί και γάλλοι ερευνητές, για να εντοπίσουν σε τρόφιμα το εντεροαιμορραγικό βακτήριο E.coli (Eceh), που έχει ήδη προκαλέσει το θάνατο δεκαέξι ανθρώπων στην Ευρώπη.

Το ομοσπονδιακό Ινστιτούτο εκτίμησης κινδύνων (ΒfR) ανακοίνωσε χθες ο βράδυ ότι έθεσε το τεστ αυτό στη διάθεση των εργαστηρίων των ομόσπονδων κρατών που προσπαθούν να αποτρέψουν μια επιδημία διάρροιας την
οποία προκαλεί ένα στέλεχος του βακτήριου E.coli (Eceh).

Οι ερευνητές ελπίζουν ότι το τεστ αυτό θα βοηθήσει να αποσυρθούν γρήγορα από την αγορά επικίνδυνα τρόφιμα.

Το τεστ αναπτύχθηκε από ερευνητές του BfR και από γάλλους συναδέλφους τους της εθνικής Υπηρεσίας Υγειονομικής Ασφαλείας (Anses).
Διπλασιάστηκαν οι πωλήσεις ντόπιων αγγουριών
Διπλασιάστηκαν την τελευταία εβδομάδα οι πωλήσεις ντόπιων αγγουριών στη Βουλγαρία, σύμφωνα με στοιχεία από βουλγαρική αλυσίδα σούπερ μάρκετ.

Όπως δήλωσαν ιθύνοντες της εταιρείας στο βουλγαρικό πρακτορείο ειδήσεων ΒΤΑ, διπλασιάστηκε η πώληση ντόπιων αγγουριών καθώς και παραγόμενης στη Βουλγαρία πατάτας.

Μόλις έγινε γνωστή η είδηση των δέκα θανάτων στη Γερμανία από μολυσμένα με το βακτήριο E.coli αγγούρια, η συγκεκριμένη βουλγαρική αλυσίδα σούπερ μάρκετ άρχισε να πουλά σχεδόν αποκλειστικά ντόπια λαχανικά.
Keywords
Τυχαία Θέματα