Τζόκοβιτς σε μεγάλα κέφια!

Ζερεμί Σαρντί και Νόβακ Τζόκοβιτς μας χάρισαν, ίσως, το καλύτερο ποιοτικά παιχνίδι στη φετινή grass court season με τον Νόλε να παίρνει τελικά μία πολύ δύσκολη νίκη που τον στέλνει σε τελικό ξανά μετά από έναν περίπου χρόνο!

Τέτοια εποχή πέρσι, σε ένα άλλο τουρνουά της Μεγάλης Βρετανίας στο Eastbourne, ο Νόβακ Τζόκοβιτς έπαιζε για τελευταία φορά σε τελικό διοργάνωσης ATP.

Όλη αυτή η αναμονή που παράλληλα με την απουσία του λόγω τραυματισμού κράτησε κοντά έναν χρόνο, έλαβε τέλος το Σάββατο!

Ο θρυλικός

Σέρβος έπαιξε με την καλύτερη εκδοχή του Ζερεμί Σαρντί που είδαμε ποτέ, αναγκάστηκε να βγάλει πράγματα από το…παρελθόν, το έκανε όμως και κέρδισε τον εξαιρετικό Γάλλο σε ένα συναρπαστικό ματς με 7-6(5), 6-4.

Αντίπαλός του στον τελικό και ακόμα ένα δυνατό τεστ για τον Σέρβο θα είναι ο Μάριν Τσίλιτς, φιναλίστ του Wimbledon.

Οι δύο τενίστες έπαιξαν πραγματικά εξαιρετικό τένις, ειδικά στο δεύτερο σετ όπου κάθε μεγάλο ράλι πραγματικά άξιζε και πολλά τελείωσαν με απίστευτο τρόπο και εκατέρωθεν νικητές!

Οσον αφορά στον Νόλε, αυτό το ματς ήταν ακόμα μία απόδειξη ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση κάνοντας ελάχιστα αβίαστα λάθη, βγάζοντας “ακραίες” άμυνες και με μια τρομερή ευλυγισία παίροντας απίστευτους πόντους που ξεσήκωσαν το Λονδίνο και το Queen’s.

Ο Σαρντί από την άλλη, έπαιξε πραγματικά σχεδόν τέλεια, είναι εμφανές ότι βρίσκεται στην ωριμότερη φάση της καριέρας του και έχασε πραγματικά στις λεπτομέρειες καθώς έπεσε πάνω σε ένα κανονικό “τείχος”.

Ο Νόλε κρατά από αυτό το ματς και τα εξαιρετικά service games που είχε καθώς δεν παραχώρησε ούτε μία ευκαιρία για break στον Γάλλο.

Στο πρώτο σετ δεν είχαμε γενικά καμία ευκαιρία για σπάσιμο σερβίς αλλά ο Νόλε έβγαλε απίστευτα πράγματα στο tie break, προηγήθηκε με 5-2, αγχώθηκε λίγο όταν είδε τον Σαρντί να μειώνει στο 6-5 αλλά τελικά με ένα αβίαστο του Γάλλου η δουλειά έγινε και ο Νόλε ξέσπασε δείγμα του πόσο πολύ τον είχε ήδη δυσκολέψει ο αντίπαλός του.

Στο δεύτερο σετ χαρήκαμε πραγματικά τένις.

Οι δύο τενίστες έπαιξαν ταυτόχρονα καλά και παρακολουθήσαμε μερικά τρομερά ράλι με τον Νόλε να τρέχει και να πιάνει απίστευτα πράγματα αλλά και τον Σαρντί να τελειώνει πόντους στο φιλέ με … Φεντερερική μαεστρία!

Ο Νόλε απειλούσε πλέον συστηματικά το σερβίς του Σαρντί αλλά ο πεισματάρης Γάλλος με κάθε πιθανό και απίθανο τρόπο έμενε στο ματς κερδίζοντας το χειροκρότημα και τον σεβασμό του κοινού.

Ο Τζόκοβιτς έφτασε στο σημείο να επιστρέφει σχεδόν τα πάντα, μέχρι και smash του Γάλλου προκειμένου να τον αναγκάσει σε λάθη που τελικά ήρθαν, με κόπο και ιδρώτα, στο 4-4.

Εκεί, έγινε το μοναδικό break στο ματς το οποίο και φυσικά πανηγύρισε έντονα ο Τζόκερ καθώς του έδινε ουσιαστικά τη νίκη που ήρθε και τυπικά λίγα λεπτά αργότερα.

Κόντρα στον Τσίλιτς, θα στοχεύσει στον 69ο τίτλο καριέρας του αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι φαίνεται να έχει επιστρέψει σε κορυφαίες εμφανίσεις ακριβώς πριν την έναρξη ενός Grand Slam στο οποίο έχει ζήσει μεγαλειώδεις στιγμές, το Wimbledon.

Σάββατο, 23/6: Ημιτελικοί Queen’s

Cilic (Croatia) beat Kyrgios (Australia) 7-6(3) 7-6(4)

Djokovic (Serbia) beat Chardy (France) 7-6(5) 6-4

QUEEN’S SINGLES DRAW | OOP (-1h) | TV

Κώστας Αϊτάκης

The post Τζόκοβιτς σε μεγάλα κέφια! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα