Μαθημένος στα δύσκολα! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ έπαιξε ακόμη ένα απαιτητικό και δύσκολο ματς στο Gerry Weber Open του Χάλε αυτήν την εβδομάδα, όμως και πάλι εμφανίστηκε απόλυτα ψύχραιμος, κερδίζοντας την έκπληξη της διοργάνωσης Ντένις Κούντλα στα δυο σετ, παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τον τελικό του 500αριου τουρνουά στο γρασίδι!

Μπορεί να χρειάστηκε να παίξει σε υψηλά στάνταρ για ακόμη μια φορά, μπορεί να πιέστηκε πάρα πολύ ξανά σε αγώνα του στο γρασίδι του Χάλε αυτήν την εβδομάδα, όμως ο Ρότζερ Φέντερερ

είναι αισίως στον μεγάλο τελικό του Gerry Weber Open.

Ο 36χρονος Ελβετός επιβλήθηκε του σκληροτράχηλου Αμερικανού Ντένις Κούντλα με straight sets και πλέον περιμένει την αναμέτρηση του Μπόρνα Τσόριτς με τον Ρομπέρτο Μπαουτίστα Άγκουτ, για να μάθει τον αντίπαλό του στον τελικό.

Πιο συγκεκριμένα, ο “Βασιλιάς” χρειάστηκε 1 ώρα και 29 λεπτά αγώνα για να αναδειχθεί νικητής από την μάχη του κόντρα στον qualifier που είχε αποκλείσει νωρίτερα στον θεσμό τον Στέφανο Τσιτσιπά, με 7-6(1), 7-5, κι ενώ βρέθηκε αρκετές φορές να κυνηγάει το σκορ.

20. Straight. On @rogerfederer is into his 12th Halle final with a 7-6(1) 7-5 triumph over Denis Kudla. #GerryWeberOpen pic.twitter.com/SIluS7reDN

Tennis TV (@TennisTV) 23 Ιουνίου 2018


Με αυτήν του την νίκη, ο Ρότζερ Φέντερερ προκρίθηκε στον 12ο τελικό της καριέρας του στο Χάλε και μπορεί να… γλυκοκοιτάζει ήδη τον 99ο τίτλο της πλούσιας, γεμάτης διακρίσεις και ρεκόρ καριέρας του, μιας και βρίσκεται μια ανάσα μακριά από το τρόπαιο στην Γερμανία.

Αν καταφέρει να επιβληθεί στον τελικό και να κατακτήσει τον θεσμό, τότε θα φτάσει και τους τέσσερις φετινούς τίτλους, μετά από τους θριάμβους σε Αυστραλιανό Όπεν, Ρότερνταμ και Στουτγκάρδη. Επίσης, θα παραμείνει και στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ και την επόμενη εβδομάδα, πηγαίνοντας στο Γουίμπλεντον όντας στην κορυφή.

Από την άλλη πλευρά, μόνο ευχαρίστηση για την πορεία του και τις πέντε(!) νίκες που έκανε αυτήν την εβδομάδα στο Χάλε, μπορεί να αισθάνεται ο Κούντλα που θα δει τον εαυτό του την ερχόμενη εβδομάδα να κερδίζει 26(!) θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη και να φτάνει από το Νο109 στο Νο83.

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Στα του αγώνα, ο Φέντερερ μπορεί να ξεκίνησε πολύ γρήγορα με μπρέικ στο δεύτερο γκέιμ της αναμέτρησης και να πήρε κεφάλι με 2-0 στο σκορ, όμως ο Κούντλα είχε έτοιμη την απάντησή του.

Ο Αμερικανός μείωσε με μπρέικ μπακ σε 2-1 και έφερε το ματς στα ίσια λίγες στιγμές αργότερα κρατώντας το σερβίς του για πρώτη φορά στον αγώνα(2-2). Έκτοτε, οι δυο παίκτες προστάτευσαν με τον καλύτερο τρόπο τα σερβίς τους και οδηγήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε τάι μπρέικ.

Αυτό, ήταν το τρίτο συνεχόμενο ματς που ο Φέντερερ καλούνταν να παίξει τάι μπρέικ. Στις προηγούμενες δυο είχε αναδειχθεί νικητής και δεν θα μπορούσε να χαλάσει το σερί τώρα.

Παίζοντας εξαιρετικό τένις, ο Ρότζερ κέρδισε έξι(!) σερί πόντους και προηγήθηκε με 6-0 στο τάι μπρέικ, μετατρέποντας σε περίπατο την δύσκολη δοκιμασία. Ο Κούντλα κέρδισε τον πόντο… της τιμής, μείωσε σε 6-1, όμως μέχρι εκεί. Ο “Βασιλιάς” έκλεισε σερβίροντας το σετ και προηγήθηκε με 1-0.

Το δεύτερο σετ ήταν πολύ πιο δύσκολο για τον Ελβετό, με τον Ντένις Κούντλα να είναι πολύ περισσότερο απειλητικός και να φτάνει στα όριά του το Νο1 του κόσμου αρκετές φορές, μέχρι να βρει τρόπο να ξεφύγει με την νίκη στα δυο σετ.

Return to sender. @rogerfederer grips and rips a clean one. #GerryWeberOpen pic.twitter.com/TLmYNanfzb

Tennis TV (@TennisTV) 23 Ιουνίου 2018


Πιο αναλυτικά, ο Αμερικανός δημιούργησε δυο μπρέικ πόιντς στο τέταρτο γκέιμ του δευτέρου κομματιού του αγώνα, με το σκορ στο 1-2 υπέρ του. Ο Φέντερερ ήταν απόλυτα ψύχραιμος όμως, έσωσε την παρτίδα προσωρινά και ισοφάρισε σε 2-2, μένοντας on serve.

Αυτήν, ήταν η προειδοποίηση του qualifier Αμερικανού, ο οποίος στο όγδοο γκέιμ του δευτέρου σετ έμελλε να είναι ακόμη πιο απειλητικός. Ο Κούντλα προηγούμενος με 3-4 στο σκορ, κέρδισε τρεις(!) σερί πόντους στο σερβίς του Φέντερερ και έκανε το 0-40, φτάνοντας μια ανάσα από το πολύ κρίσιμο μπρέικ.

Ούτε τότε όμως, ο “Βασιλιάς” το έβαλε κάτω. Παίζοντας πολύ ψύχραιμα και χωρίς ίχνος άγχους, ο Φέντερερ έσωσε τα τρία σερί μπρέικ πόιντς του αντιπάλου του, ισοφάρισε σε 4-4 και κρατήθηκε ζωντανός στο σετ.

Μπορεί να μην είχε πιέσει καθόλου μέχρι τότε το σερβίς του Κούντλα, όμως στο 5-5, ο Ρότζερ έμελλε να “χτυπήσει” τον αντίπαλό του με τον χειρότερο τρόπο. Ένα μπρέικ πόιντ ήταν αρκετό στον 36χρονο, για να πάρει το κεφάλι στο σκορ, να προηγηθεί με 6-5 και να αποφύγει την διαδικασία του τάι μπρέικ στο ματς.

Ο Φέντερερ “έσπασε” για δεύτερη φορά στον αγώνα το σερβίς του Κούντλα και πήρε τις μπάλες στα χέρια του για να σερβίρει για το ματς, και φυσικά, δεν πέταξε στα σκουπίδια αυτήν την μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε, τελειώνοντας τον ημιτελικό στα δυο σετ με τελικό αποτέλεσμα 7-6(1), 7-5.

Σάββατο 23/6: Ημιτελικά Gerry Weber Open

Federer (Switzerland) beat Kudla (USA) 7-6(1), 7-5

GERRY WEBER OPEN SINGLES DRAW | OOP (-1h) | TV

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Μαθημένος στα δύσκολα! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα