Τόκιο: Η Κασάτκινα “λύγισε” την Παπαμιχαήλ

Τα έδωσε όλα απέναντι στην No13 του κόσμου η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, αλλά τελικώς ηττήθηκε με 6-4, 6-4 μετά από 2 ώρες αγώνα, στο πλαίσιο του 2ου γύρου του Toray Pan Pacific Open και έτσι η Ντάρια Κασάτκινα παίρνει την πρόκριση για τα προημιτελικά.

Η 30χρονη Ελληνίδα τενίστρια έκανε μία μεγάλη προσπάθεια να κοντράρει μία από τις top τενίστριες της παγκόσμιας κατάταξης, σε πολλά διαστήματα της χαλούσε το παιχνίδι και άλλαζε τις ισορροπίες, αλλά στο φινάλε η Κασάτκινα βρήκε τον τρόπο να γείρει την πλάστιγγα υπέρ της και να πάρει

τη νίκη.

Στο 1ο set αμφότερες ξεκίνησαν με break, ενώ κράτησαν και το ισόπαλο σκορ ως το 4ο game με εκατέρωθεν service games (2-2). Με νέο break η 26χρονη Ρωσίδα ανέκτησε το προβάδισμα, και στη συνέχεια έσωσε 2 BP της Δέσποινας για να πάρει απόσταση ασφαλείας (4-2).

Το break στο 5ο game εν τέλει αρκούσε στην Κασάτκινα για να κλείσει ιδανικά το πρώτο μέρος της αναμέτρησης, καθώς διατήρησε μέχρι τέλους το προβάδισμά της, με την Παπαμιχαήλ και πάλι να χάνει 2 καλές ευκαιρίες για break στο φινάλε (6-4).

Στο 2ο set και πάλι ήταν η No220 πρώτη στη γραμμή του service, αλλά δεν κατάφερε να το υπερασπιστεί. Παρότι έσβησε το διπλό BP της αντίπαλής της, στο επόμενο αβαντάζ η Ρωσίδα έκανε το break και πήρε προβάδισμα (1-0).

Πλησίασε στην άμεση απάντηση η Παπαμιχαήλ, καθώς έχασε ξανά διπλό BP για την ισοφάριση, και με ένα μεγάλο hold η Κασάτκινα δημιούργησε και πάλι απόσταση ασφαλείας (2-0).

Η διαφορά αυξήθηκε ακόμα πιο πολύ, με την άλλοτε No8 του κόσμου να “παραβιάζει” ξανά το service της Ελληνίδας τενίστριας μετά από τέσσερις ευκαιρίες (3-0), η Δέσποινα στη εξέλιξη του αγώνα πήρε πίσω το ένα από τα 2 break (3-1), αλλά για μία ακόμα φορά δεν υπερασπίστηκε το service της, και η απόσταση παρέμεινε στα ίδια επίπεδα (4-1).

Από το 6ο game και μετά, με το παιχνίδι πλέον να έχει αποκτήσει έναν ασταθή ρυθμό, η Δέσποινα κατάφερε να κάνει την “αντεπίθεσή” της, και με ένα σερί 3/3 κερδισμένα games, αλλά και 2 break στο ενδιάμεσο. έφερε το set σε πλήρη ισορροπία (4-4).

Στον επίλογο όμως, η Κασάτκινα κατάφερε αρχικά να επιστρέψει από το εις βάρος της 30-15 και να κάνει το 6ο συνολικά break της (5-4), και στη συνέχεια να φτάσει σε διπλό MP από το service της για να ολοκληρώσει το ματς (6-4).

Στα προημιτελικά της WTA 500 διοργάνωσης του Τόκιο, η Ρωσίδα θα κληθεί να ξεπεράσει το εμπόδιο της Τζέσικα Πεγκούλα, που κέρδισε εύκολα χθες την Ισπανίδα, Κριστίνα Μπούσκα, με 6-1, 6-2, για να εξασφαλίσει τη θέση της στην 8άδα.

Όσον αφορά την Παπαμιχαήλ, μπορεί το ταξίδι της στα μονά να ολοκληρώθηκε, όμως έχει ανοιχτούς λογαριασμούς στα διπλά του τουρνουά, έχοντας για παρτενέρ της την 25χρονη Μεξικανή, αλλά και No145 στα διπλά, Φερνάντα Κοντρέρας.

Το ελληνομεξικάνικο δίδυμο είναι στα προημιτελικά, και σήμερα θα αντιμετωπίσουν τις Έρι Χοζούμι και Μακόρο Νινομίγια, με την Παπαμιχαήλ να στοχεύει στην σπουδαιότερη πρόκριση της καριέρας της.

SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP  (+6h)

The post Τόκιο: Η Κασάτκινα “λύγισε” την Παπαμιχαήλ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα