Νέος εκτελεστικός διευθυντής του Premier Padel ο Ένο Πόλο

Νέο κεφάλαιο ξεκινά στην ιστορία του Premier Padel και αυτό θα έχει ένα νέο πρόσωπο στην ηγεσία, καθώς ο Ένο Πόλο επελέγη ως ο νέος εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού. Γεννημένος στην Κένυα από Ιταλούς γονείς και έχοντας πλέον ως έδρα το Λονδίνο στη Βρετανία, ο Πόλο κατείχε έως τώρα θέση εκτελεστικού διευθυντή στη Ledap Group, μία πολυεθνική εταιρία ιδιοκτήτρια κλαμπ πάντελ σε δέκα ευρωπαϊκές χώρες, συν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Πιο πίσω στον χρόνο, ο Πόλο είχε βρεθεί

και σε άλλες θέσης ευθύνης εταιριών που εμπλέκονται με τον αθλητισμό όπως η Nike, ενώ είχε χρηματίσει και ανώτερος σύμβουλος στη FIFA, έχοντας και ένα πέρασμα από τη Γιουβέντους. Από το 2021 και εντεύθεν κατέχει επίσης θέση στο διοικητικό συμβούλιο της ATP, ως ένας από τους εκπροσώπους των τενιστών.

Βασική αρμοδιότητα του Πόλο θα είναι να διαχειριστεί την ενοποίηση του Premier Padel με το World Padel Tour, με το τελευταίο να έχει εξαγοραστεί από την Qatar Sports Investments (ιδιοκτήτρια του Premier Padel) η οποία έχει προαναγγείλει τη σύμπτυξη των δύο σιρκουί σε ένα από το 2024. Μόλις επιτελεστεί αυτό το έργο, ο Πόλο θα κληθεί να ηγηθεί της αγωνιστικής και εμπορικής αναβάθμισης του ολοκαίνουργιου Premier Padel, το οποίο θα εισέλθει σε μία νέα εποχή.

“Είμαι κατενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με το Premier Padel ως εκτελεστικός διευθυντής. Δίχως αμφιβολία πρόκειται για το συναρπαστικότερο εγχείρημα στον παγκόσμιο αθλητισμό. Διακρίνεται ξεκάθαρα το όραμα και η φιλοδοξία των ιδιοκτητών από όσα έχουν πετύχει με το Premier Padel στο τόσο μικρό χρονικό διάστημα της ύπαρξής του. Αλλά το πιο συναρπαστικό είναι πως ίσα που έχουμε ξεκινήσει να ξεκλειδώνουμε τις απίστευτες δυνατότητες αυτού του παγκόσμιας κλάσης Τουρ”, ανέφερε στην πρώτη του δήλωση ο Πόλο.

 

Επί του θέματος τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος της QSI, Νασέρ Αλ-Κελαϊφί, λέγοντας πως: “Ο Ένο θα προσφέρει έναν πλούτο γνώσεων, πείρας και γνωριμιών στο Τουρ, έχοντας πίσω του μία φανταστική καριέρα σε ένα πλήθος από σπορ -μεταξύ των οποίων και σπορ ρακέτας- η οποία πλησιάζει τα 30 χρόνια. Κατανοεί το πώς να χτίσει ένα κορυφαίο παγκόσμιο Τουρ, όπως και τη σημασία που έχουν οι αθλητές σε κάθε τέτοιο εγχείρημα. Ανυπομονούμε ο Ένο να μας οδηγήσει προς τα εμπρός, στη νέα σπουδαία φάση της ανάπτυξης του Premier Padel”.

Ο Νασέρ Αλ-Κελαϊφί.

Πρέπει να τονιστεί πως ένα από τα κεντρικότερα ζητήματα που θα έχει να διαχειριστεί η αρχή του Premier Padel για το 2024 (μετά την “απορρόφηση” του World Padel Tour) είναι το καλεντάρι των τουρνουά. Βασικός στόχος είναι η σεζόν να απαρτίζεται από 24 διοργανώσεις, αριθμός αρκετά μικρότερος από το άθροισμα των φετινών τουρνουά σε Premier Padel και WPT.

Οπότε, ο Πόλο θα είναι ο άνθρωπος που θα έχει τον τελευταίο λόγο για το ποιες φετινές διοργανώσεις θα “επιβιώσουν” στη νέα εποχή και ποιες όχι. Σε αυτό το κεφάλαιο φυσικά συμπεριλαμβάνονται και τυχόν νέες υποψηφιότητες τουρνουά για να εισέλθουν στο Τουρ. Σημειώνεται πως ο Ένο Πόλο θα αναλάβει και τυπικά τα καθήκοντά του στις 16 Νοεμβρίου.

The post Νέος εκτελεστικός διευθυντής του Premier Padel ο Ένο Πόλο appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νέος, Premier Padel, Ένο Πόλο,neos, Premier Padel, eno polo