Αλκαράθ: “Βασικός στόχος η επιστροφή στο Νο1”

Ο Κάρλος Αλκαράθ βρίσκεται στο Πεκίνο για να αγωνιστεί για πρώτη φορά στο 500άρι τουρνουά, ενώ αυτή θα είναι η πρώτη φορά στην καριέρα του που ο 20χρονος Ισπανός θα πάρει μια γεύση από το ασιατικό swing. 

Έχοντας υποχωρήσει από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ο δύο φορές κάτοχος Grand Slam τόνισε στην media day της Τετάρτης ότι έχει ως στόχο να κερδίσει όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να ανέβει και πάλι στο Νο1 της κατάταξης στο τέλος της σεζόν. 

“Όπως

έχω πει είναι κάτι που σκέφτομαι κάθε φορά που προπονούμαι σε κάθε τουρνουά.”, είπε ο Ισπανός. “Δεν είναι υποχρεωτικό να φτάσω και πάλι στην κορυφή, αλλά είναι λογικό να βάζεις στόχους σε κάθε τουρνουά. Οπότε για μένα το Νο1 είναι από τους βασικούς στόχους για μένα.”

Ο Τζόκοβιτς έχει διαφορά 3.260 βαθμούς από τον Αλκαράθ. Ο Σέρβος θα χάσει 750 βαθμούς στο τουρνουά που κατέκτησε πέρσι σε Αστάνα και Τελ Αβίβ, με τη διαφορά από τον Αλκαράθ να μειώνεται στους 2.510 βαθμούς. 

Από τη μεριά του ο Αλκαράθ ακόμα και να κερδίσει και τα δύο τουρνουά σε Πεκίνο και Σαγκάη θα κερδίσει 1.500 βαθμούς, με το προβάδισμα του Τζόκοβιτς να υποχωρεί στους 1.010 βαθμούς. 

Ο 20χρονος Ισπανός έχει δηλωθεί και στο indoor τουρνουά στη Βασιλεία τον επόμενο μήνα, αλλά ακόμα και να κερδίσει και αυτό το τουρνουά θα πάρει 410 βαθμούς (πέρσι είχε φτάσει στα ημιτελικά) θα μειώσει τη διαφορά στους 600 βαθμούς με τον Τζόκοβιτς, με αποτέλεσμα όλα να κριθούν στο indoor 1000άρι στο Παρίσι. 

Αυτό φυσικά είναι ένα ιδανικό σενάριο για τον Ισπανό για να βρεθεί στο Νο1 του κόσμου μετά το Paris Masters, καθώς σε περίπτωση που ο Αλκαράθ αποτύχει να κάνει τα παραπάνω οι πιθανότητες για το Νο1 θα μειωθούν σημαντικά. 

Όσον αφορά την προετοιμασία του για την Ασία ο Αλκαράθ τόνισε: “Έχουμε κάνει πολύ καλές προπονήσεις πριν έρθουμε εδώ. Νιώθω υπέροχα που έρχομαι εδώ. Έκανα την πρώτη μου προπόνηση στο κεντρικό court και ήταν καταπληκτικό να βλέπεις πως είναι να παίζεις σε αυτό το γήπεδο.”

Ο Νο2 του κόσμου μίλησε και για τις συμβουλές που του έδωσε ο προπονητής του Χουάν Κάρλος Φερέρο, ο οποίος το 2005 είχε φτάσει μέχρι τα ημιτελικά του τουρνουά. “Μου μίλησε με τα καλύτερα λόγια για το τουρνουά. Έκανε πολύ ωραία παιχνίδια όσο αγωνίστηκε εδώ. Μου είπε ότι του άρεσε πολύ και ελπίζω να νιώσω κι εγώ έτσι.”

Ο Αλκαράθ θα ξεκινήσει τις υποχρεώσεις του στο τουρνουά του Πεκίνου αντιμετωπίζοντας τον Γερμανό Γιάνικ Χάνφμαν. 

The post Αλκαράθ: “Βασικός στόχος η επιστροφή στο Νο1” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα