Σαν σήμερα: Ο Ναδάλ ηττάται στην Ρώμη για πρώτη φορά

11:08 6/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ράφαελ Ναδάλ κυριάρχησε στο χωμάτινο Masters της Ρώμης, από το πρώτο κιόλας τουρνουά στο οποίο αγωνίστηκε. Ο Ισπανός, σαν σήμερα, στις 6 Μαΐου του 2008, γνώρισε την πρώτη του ήττα εκεί, μετά από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις τίτλων!

Το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης της ΑΤΡ, έπαιξε για πρώτη φορά στο Masters της Ρώμης το 2005. Μετά από μια αξιοθαύμαστη πορεία κι έναν επικό τελικό κόντρα στον Γκιγιέρμο Κορία, ο Ράφα συνδύασε το ντεμπούτο του εκεί κατακτώντας τον τίτλο του θεσμού!

Έναν

χρόνο αργότερα, δεν θα μπορούσε να μην υπερασπιστεί το τρόπαιο που κατέκτησε το 2005. Κάνοντας φοβερές εμφανίσεις για ακόμη μια φορά στην διοργάνωση, ο Ναδάλ κατάφερε να κάνει δικό του το τρόπαιο του Rome Masters και πάλι, νικώντας στον τελικό τον Ρότζερ Φέντερερ, αυτήν την φορά.

Ούτε το 2007 στάθηκε κάποιος ικανός για να ανακόψει τη πορεία του ταλαντούχου Ράφα, ο οποίος κατέκτησε για τρίτη σερί φορά το τουρνουά με συνοπτικές διαδικασίες. Η πρώτη του ήττα μετά από 17 παιχνίδια στην Ρώμη, ήρθε το 2008.

Ο Ναδάλ αντιμετώπισε τον συμπατριώτη του Χουάν Κάρλος Φερέρο στον 2ο γύρο της διοργάνωσης και γνώρισε την πρώτη του ήττα στην διοργάνωση, στις 6 Μαΐου εκείνης της χρονιάς, αλλά ταυτόχρονα και την δεύτερη στα τελευταία 105 παιχνίδια του στην κόκκινη επιφάνεια!

Ο Φερέρο επιβλήθηκε άνετα με 7-5, 6-1 μετά από 2 ώρες αγώνα του Ισπανού πρωταθλητή, με τον Ναδάλ να φαίνεται να έχει σοβαρό πρόβλημα στο πόδι του κατά την διάρκεια της αναμέτρησης, αλλά να μην τα… παρατάει ποτέ.

Τελικά, ο Φερέρο, ο οποίος είχε αναδειχθεί πρωταθλητής το 2001 στην πόλη της Ιταλίας, αποκλείστηκε στον επόμενο γύρο από τον Ελβετό Στάνισλας Βαβρίνκα, έχοντας προλάβει όμως να γράψει ιστορία, καθώς ήταν ο πρώτος άνθρωπος που κέρδισε στο Masters της Ρώμης τον σπουδαίο Ράφαελ Ναδάλ!

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σαν σήμερα: Ο Ναδάλ ηττάται στην Ρώμη για πρώτη φορά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα