Τον κέρδισαν Σόουζα και κούραση… – VID

19:36 5/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς παραλίγο να κάνει μια ακόμα μεγαλειώδη ανατροπή αλλά τελικά ηττήθηκε στα σημεία από τον Ζοάο Σόουζα και την αναπόφευκτη κόπωση που έχει συσσωρευτεί στο σώμα του και δεν θα βρίσκεται στον τελικό του Estoril Open.

Κρίμα Στέφανε…

Από την άλλη, τι άλλο να πούμε για τον 19χρονο πρωταθλητή μας που έμεινε και πάλι πίσω με σετ πριν να παίξει καταπληκτικό τένις φτάνοντας πολύ κοντά σε back to back τελικό στην ATP World Tour

αψηφώντας τον παράγοντα κούραση που πρέπει να έχει φτάσει στα όρια της εξάντλησης με τα συνεχόμενα ματς.

Το αποτέλεσμα είναι πάντα αυτό που μετράει και ο γηπεδούχος Ζοάο Σόουζα προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της πατρίδας του νικώντας πολύ δύσκολα τον Ελληνα τενίστα με 6-4, 1-6, 7-6(4) σε ένα εξαντλητικό αγώνα και για τους δύο συμμετέχοντες.

Στις λεπτομέρειες έχασε το ματς ο Στέφανος και κυρίως στην πολύ κακή αρχή που έκανε στο τελειωτικό tie break όπου η εξάντληση ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο πρόσωπο και στην κίνησή του.

Και πάλι μιλάμε για μια σούπερ επιτυχημένη εβδομάδα για τον 19χρονο τενίστα που απέδειξε και με το παραπάνω ότι η πορεία του στη Βαρκελώνη δεν ήταν πυροτέχνημα ενώ εξσφάλισε μια θέση στο Τοπ40 βελτιώνοντας και άλλο την καλύτερη κατάταξή του.

Μένει να δούμε τι δυνάμεις του έχουν απομείνει για το Masters της Μαδρίτης που ξεκινά άμεσα και θα κληθεί να αντιμετωπίσει έναν τενίστα προερχόμενο από τα προκριματικά στον πρώτο γύρο πριν διασταυρωθεί με τον “καυτό” Αλεξάντερ Ζβέρεφ.

Στα του ημιτελικού στο Εστορίλ, ο Στέφανος συνέχισε την..παράδοση των δύο τελευταίων αγώνων του κόντρα σε Αντερσον και Καρμπάγιες Μπαένια ευρισκόμενος με σετ πίσω χάρη στο μοναδικό break που κατάφερε τελικά να του κάνει ο Σόουζα σε όλο το ματς…

Ο Ελληνας πρωταθλητής έχει δείξει επανειλημμένα ότι το πνευματικό regroup που κάνει είναι αξιοθαύμαστο για την ηλικία του και “εξαφάνισε” από το γήπεδο τον Σόουζα στο δεύτερο σετ παίζοντας φοβερό τένις και αγνοώντας τι θα πει αβίαστο λάθος.

Το ματς άρχισε να ομοιάζει πολύ στο τι έγινε κόντρα στον Καρμπάγιες Μπαένια με τη διαφορά ότι στο τρίτο σετ οι δύο τενίστες κράτησαν, εύκολα ή δύσκολα, όλες τις φορές το σερβίς του για να κριθούν τα πάντα στο tie break.

Οπως και κόντρα στον Ισπανό, η αρχή του tie break κύλησε άσχημα για τον Στεφ που έμεινε, με δύο διπλά λάθη και αβίαστα, πίσω με 5-1 και 6-2 ενώ ήταν φανερά “άδειος” από δυνάμεις μετά από ακόμα μία υπερπροσπάθεια.

Εσωσε τα δύο πρώτα match point του Σόουζα σχεδόν κουτσαίνοντας, υπέκυψε όμως στο τρίτο με το φιλέ να του παίζει άσχημο παιχνίδι.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς, μέσα σε διάστημα ημερών, έχει κάνει άλματα προόδου που άλλοι χρειάζονται πολύ μεγαλύτερα διαστήματα για να τα πραγματοποιήσουν, του αξίζουν τεράστια συγχαρητήρια και ελπίζουμε το ντεπόζιτό του να μην είναι άδειο ενόψει των υποχρεώσεών του στις επόμενες εβδομάδες!

Στον δεύτερο ημιτελικό, ο Φράνσις Τιάφο διέψευσε τα προγνωστικά που έχριζαν σαν φαβορί τον χωματά Καρένιο Μπούστα και με μια εκπληκτική εμφάνιση τον απέκλεισε με 6-2, 6-3 και θα έχει την ευκαιρία να κατακτήσει τον δεύτερο φετινό του τίτλο στον μεγάλο τελικό!

Σάββατο, 5/5: Ημιτελικοί Estoril Open

Sousa (Portugal) beat Tsitsipas (Greece) 6-4 1-6 7-6(4)

Τiafoe (USA) beat Busta (Spain) 6-2 6-3

DRAW | OOP (-2h) | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Τον κέρδισαν Σόουζα και κούραση… – VID appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα