Ραντεβού με την ιστορία! – VIDEO

Ο Ρότζερ Φέντερερ βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά από να γίνει ο γηραιότερος τενίστας που φτάνει στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης μετά τη δύσκολη νίκη του επί του πολύ καλού Φίλιπ Κολσράιμπερ στο Ρότερνταμ!

Ο Ελβετός τενίστας το συνηθίζει να βγαίνει ραντεβού με την ιστορία εδώ και πολλά χρόνια και θα έχει την ευκαιρία για ακόμη έξα στα προημιτελικά του ABN AMRO στο Ρότερνταμ!

Και αυτό γιατί ο “Βασιλιάς” βρίσκεται μόλις μια νίκη μακριά από το να ξαναγίνει, όπως του αξίζει αναμφίβολα, ο Νο1 τενίστας στον

κόσμο μετά από πεντέμισι χρόνια!

Φυσικά στα 36,5 του χρόνια, αν τα καταφέρει, θα γίνει ο γηραιότερος τενίστας που θα βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης της ATP, ένα οπωσδήποτε τρομερό επίτευγμα, δείγμα της μακροημέρευσης του Μαέστρου!

Ωστόσο, μόνο εύκολα δεν βρέθηκε σε αυτή τη θέση ο Ροτζ μιας και στον δεύτερο γύρο, σε πλήρη αντίθεση με την πρεμιέρα του, συνάντησε έναν εξαιρετικό Φίλιπ Κολσράιμπερ που έχασε και τα δύο σετ στα σημεία με 7-6(8), 7-5.

Ειδικά στο πρώτο, ο 34χρονος Γερμανός έχασε δύο set point (το ένα στο σερβίς του) μιας και προηγήθηκε με 5-2 και 6-4 στη διαδικασία του tie break.

O Φέντερερ έκανε αρκετά λάθη στο πρώτο σετ (συνολικά 20 αβίαστα) αν και σε έναν βαθμό δικαιολογείται μιας και επιχείρησε να παίξει πολύ επιθετικά.

Ωστόσο, δεν ήταν σε ιδιαίτερα καλή μέρα και σε συνδυασμό με την πολύ καλή εμφάνιση του Κολσράιμπερ, το ματς έγινε ντέρμπι με τον Γερμανό να είναι μια ανάσα από το 1-0.

Εκεί, το tie break πήρε φωτιά με τον Φέντερερ να σώζει τα set point να δημιουργεί δύο δικά του (το ένα στο σερβίς του), ο Κολσράιμπερ να τον μιμείται και τελικά, στο τέταρτο συνολικά set point του, ο Φέντερερ με ένα άψογο forehand έκανε το 1-0 απογοητεύοντας οπωσδήποτε τον Κολσράιμπερ που για ακόμη μια φορά έμεινε με άδεια χέρια παρά το καλό τένις που έπαιξε.

Πάντως, αυτό δεν τον επηρέασε από να παρουσιαστεί ανταγωνιστικότατος και στο δεύτερο σετ.

Ο Φεντ τα πήγε καλύτερα στη δημιουργία break point, τα χάλασε όμως στην εκτέλεση.

Τέσσερις ευκαιρίες ήρθαν και έφυγαν αλλά η πέμπτη ήταν τελικά και η φαρμακερή και ήρθε στο καλύτερο χρονικά σημείο, στο 5-5.

Η νίκη δεν γινόταν να του φύγει από τα χέρια, άλλωστε σέρβιρε άψογα, και ο Ελβετός σούπερσταρ συνεχίζει το αήττητο που τρέχει στη χρονιά αλλά και την πορεία του στο Ρότερνταμ

Στα θετικά της εμφάνισής του και το γεγονός ότι δεν άφησε τον Γερμανό να φτάσει σε break point.

Κάπως έτσι, ήρθε η 13η συνεχόμενη ήττα του Κολσράιμπερ από τον “Βασιλιά” με τον έμπειρο τενίστα να δικαιούται είναι η αλήθεια τουλάχιστον ένα σετ.

Αυτό ουδόλως απασχολεί τον Φεντ που την Παρασκευή θα αντιμετωπίσει (20:30GR – COSMOTE Sport 6HD) τον Ρόμπιν Χάασε για τους “8” του Ρότερνταμ.

Ο Φίλιπ Κραϊνοβιτς έπαιξε εξαιρετικά κόντρα στον Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ αλλά και αυτός έχασε στα σημεία από τον Βούλγαρο με 7-6(4), 7-5 και ο Ντίμι θα αντιμετωπίσει για τρίτη φορά στην καριέρα του, τον Αντρέι Ρουμπλέφ στα προημιτελικά.

Πέμπτη, 15/2: 2ος γύρος Rotterdam Open
Federer (Switzerland) beat Kohlschreiber (Germany) 7-6(8) 7-5
Dimitrov (Bulgaria) beat Krajnovic (Serbia) 7-6(4) 7-5
Rublev (Russia) beat Dzumhur (Bosnia) 6-4 7-6(4)
Medvedev (Russia) beat Herbert (France) 3-6 7-6(2) 6-4

ROTTERDAM DRAW | QUAL. DRAW | OOP | TV SCHEDULE

Κώστας Αϊτάκης

The post Ραντεβού με την ιστορία! – VIDEO appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα