Εκτός Top20 μετά από δέκα χρόνια!

Η αγωνιστική αποχή και η κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται όσο έπαιξε τους τελευταίους μήνες, έχουν οδηγήσει τον Αντι Μάρεϊ εκτός του Τοπ20 για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δέκα χρόνια!

Ηταν 14 Απριλίου του 2008 όταν ο Σκωτσέζος είχε μείνει εκτός της κορυφαίας 20άδας στον κόσμο για τελευταία φορά.

Εκτοτε και πιο συγκεκριμένα, για 512 εβδομάδες, ή αλλιώς για 9 χρόνια και 9 μήνες, ο σπουδαίος τενίστας δεν έπεσε ποτέ από το Τοπ20, μια αξιοθαύμαστη επίδοση σταθερότητας!

Και όχι μόνο δεν έπεσε αλλά κέρδισε συνολικά 45 τίτλους, εκ των οποίων τρία Grand Slam,

δύο φορές χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο αλλά έφτασε και στο Νο1 του κόσμου στα τέλη του 2016!

Δυστυχώς για αυτόν, αυτή η υπερπροσπάθεια που έκανε στο δεύτερο μισό εκείνης της σεζόν, στην οποία έπαιξε πάρα πολύ τένις, για να γίνει ο κορυφαίος τενίστας στον κόσμο, είχε τις επιπτώσεις της στο σώμα του που, από την αρχή του 2017, βγάζει πολλά θέματα τραυματισμού.

Ολο το 2017 κινήθηκε στη μετριότητα ενώ το δεύτερο μισό της σεζόν δεν αγωνίστηκαν καν λόγω του προβλήματος στο ισχίο του.

Ενώ αναμενόταν να είναι έτοιμος στις αρχές του 2018, τελικά αυτό δεν συνέβη και έχει μεταφέρει το comeback του περίπου για την περίοδο του Wimbledon, κάτι που σημαίνει πως θα πέσει ακόμα περισσότερο στην παγκόσμια κατάταξη…

Σε κάθε περίπτωση, ο Αντι Μάρεϊ είναι ένας σπουδαίος τενίστας και τα δέκα συναπτά έτη της παρουσίας του μέσα στους καλύτερους είναι η πιο τρανή απόδειξη!

Κώστας Αϊτάκης

The post Εκτός Top20 μετά από δέκα χρόνια! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα