Σ.Κόρντα: Φτιαγμένος για να επιτύχει – VID

Ο Σεμπάστιαν Κόρντα είναι ένα παιδί που σίγουρα θα μας απασχολήσει στο μέλλον για τα τενιστικά του κατορθώματα. Ο 17χρονος Αμερικανός, ήδη έχει ξεκινήσει να μετράει διακρίσεις και δεν θα αργήσει να γίνει ευρέως γνωστός στους φιλάθλους του αθλήματος.

Ο Κόρντα, κατέκτησε πρόσφατα το Αυστραλιανό Όπεν στα juniors, παίζοντας εξαιρετικά ώριμο τένις, πράγμα που σπανίζει για την ηλικία. Ήταν μια από τις πρώτες φορές που έδειξε τις ικανότητές του και μπόρεσε να στρέψει τα βλέμματα των ανθρώπων του τένις πάνω του, γράφοντας παράλληλα ιστορία στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, αφού έγινε ο πρώτος

τενίστας στην χώρα που καταφέρνει να κατακτήσει αυτόν τον τίτλο από το 2005, όταν και το είχε καταφέρει ο Ντόναλντ Γιανγκ.

Μετά την απονομή του τροπαίου του στην Μελβούρνη, ευχαρίστησε όλους όσους τον βοήθησαν να φτάσει σε μια τόσο σπουδαία διάκριση, ιδιαίτερη μνεία όμως, έκανε στους γονείς του. Ο Σεμπάστιαν είναι ένα παιδί που δεν θα μπορούσε να ασχοληθεί με κάτι άλλο πέραν του τένις και για αυτό δεν… φταίει κάποιος άλλος, παρά μόνο οι γονείς του.

Ο 17χρονος, είναι γόνος του Πετρ Κόρντα, πρώην Νο2 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ και πρωταθλητή στο Αυστραλιανό Όπεν το 1998, και της Ρεγκίνα Ραϊκχρτόβα, πρώην Νο26 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA. Ο Σεμπάστιαν γεννήθηκε στην Αμερική από Τσέχους γονείς, οι οποίοι έγραψαν τις δικές τους χρυσές σελίδες στην ιστορία του αθλήματος.

Αν και η καριέρα του Πετρ Κόρντα τελείωσα άδοξα μετά από έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο βρέθηκε θετικός σε απαγορευμένη ουσία, κανείς δεν μπορεί να πει πως ο ίδιος δεν ήταν ένας από τους ξεχωριστούς τενίστες της εποχής. Έξυπνος, εκρηκτικός και τεχνικά άρτιος, ο αριστερόχειρας πατέρας του Σεμπάστιαν ήταν από τους τενίστες που μεσουρανούσαν σε μονά και διπλά την ίδια εποχή!

Το 1998 ο Πετρ Κόρντα κατέκτησε το Αυστραλιανό Όπεν, ενώ λίγες ημέρες αργότερα έφτασε στο career high του Νο2 στον κόσμο. Τον Ιανουάριο του 2018 λοιπόν, ο γιος του, κατάφερε να γιορτάσει την επέτειο των 20 χρόνων από την κατάκτηση του ΑΟ του πατέρα του, με μια εξίσου μεγάλη διάκριση. Ο Σεμπάστιαν κέρδισε τον Τσενγκ στον τελικό των juniors στα δυο σετ και κατέκτησε τον πρώτο σημαντικό τίτλο της καριέρας του.

Αυτήν την εβδομάδα ο Σεμπάστιαν, γεννημένος το 2000, έκανε και το ντεμπούτο του σε ΑΤΡ διοργάνωση. Αγωνιζόμενος με Wild Card, ο Κόρντα έπαιξε στον 1ο γύρο του New York Open όπου ηττήθηκε πολύ δύσκολα στα τρία σετ με ανατροπή από τον συμπατριώτη του Φρανσίς Τιαφό. Μόνο αποθαρρυντικά δεν ήταν τα στοιχεία που έδειξε όμως μέσα στο court.

Με το στυλ του να μοιάζει κατά πολύ σε αυτό του πατέρα του, ο δεξιόχειρας Σεμπάστιαν ξεχωρίζει για το εξαιρετικό του σερβίς, το σταθερό του backhand και τις σωστές και ώριμες αποφάσεις του μέσα στο court, παρά την νεαρή του ηλικία.

Αξίζει να σημειωθεί πως βλέπει τον κόσμο από τα 193 εκατοστά, πράγμα που αν και παραπέμπει πολλούς στην σκέψη ενός ψηλού, άτεχνου τενίστα, τα πράγματα με τον Σεμπάστιαν λειτουργούν εντελώς διαφορετικά…

Το αν καταφέρει να φτάσει όσο ψηλά έφτασε ο πατέρας του, αλλά και η μητέρα του στο αντίστοιχο γυναικείο Tour, θα το δείξει η ιστορία. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι, ότι έχει τις κατάλληλες βάσεις ώστε να γράψει με χρυσά γράμματα το όνομά του στην ιστορία του τένις.

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Σ.Κόρντα: Φτιαγμένος για να επιτύχει – VID appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα