Τρελαμένοι τενίστες – Όταν η τρέλα γίνεται θεσμός

Η απόσταση που έπρεπε να διανύσει μια μικρή παρέα φίλων, οι οποίοι αρχικά μοιράζονταν άναρχα με κάθε ευκαιρία το πάθος τoυς για το τένις, σε κάποια λίγα γήπεδα της Δυτικής Θεσσαλονίκης, με ξεφτισμένα φιλέ, σκισμένες μοκέτες και με μπόλικη δόση περιφρόνησης από τους «ψηλομύτες» του χώρου, μέχρι τη δημιουργία ενός Τενιστικού Πρωταθλήματος με εκατοντάδες συμμετοχές, με αγώνες που πλέον ξεπερνούν τα στενά όρια της συμπρωτεύουσας, με λάτρεις του σπορ κάθε ηλικίας και επιπέδου και κυρίως με τη θέληση αυτός

ο θεσμός να πάει ακόμα ψηλότερα, ήταν σίγουρα απελπιστικά μεγάλη.

Το γεγονός όμως ότι σε λίγες ημέρες από σήμερα «ανατέλλουν» η 6η σεζόν του Πρωταθλήματος των Τρελαμένων Τενιστών και η 1η σεζόν του αντίστοιχου γυναικείου Πρωταθλήματος, αποδεικνύει εμφατικά, πως όχι μόνο η απόσταση καλύφθηκε, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, αλλά και ότι οι Τρελαμένοι Τενίστες ήρθαν για να μείνουν!

Το προφίλ της… «τρέλας»

Ποιοι άραγε είναι αυτοί οι Τρελαμένοι Τενίστες; Που παίζουν και πώς συντονίζονται σε αυτό το πρωτοφανές και καινοτόμο για τα Ελληνικά δεδομένα πρωτάθλημα, των 3ων κατηγοριών και των δεκάδων ομίλων;

Αν έχετε βάλει στο μυαλό σας αθληταράδες και κορμιά κομμένα και ραμμένα στα μέτρα των ριάλιτι επιβίωσης, που είναι της μόδας τώρα τελευταία, τότε σίγουρα κάνετε λάθος… Φυσικά υπάρχουν κάνα – δύο -τρεις από δαύτους, που όμως τα βρίσκουν «μπαστούνια» απέναντι σε δασκάλους, ζαχαροπλάστες, μηχανικούς, καταστηματάρχες, γιατρούς, στρατιωτικούς, φοιτητές, δημοσιογράφους, οδηγούς ταξί, γραφίστες και γενικώς κάθε είδους επαγγελματίες, που έχουν στην καρδιά τους το τένις! Η μικρή παρέα της Δυτικής Θεσσαλονίκης (που λέγαμε στην αρχή), αριθμεί πλέον περισσότερα από 200 μέλη, με κοινό σημείο αναφοράς την αγάπη τους για την αντισφαίριση και την καλή διάθεση!
Και πάμε και στον συντονισμό αυτής της τενιστικής «κυψέλης», που με βεβαιότητα θα πονοκεφάλιαζε ακόμη και τα πιο οργανωμένα αθλητικά σωματεία…

Για τους «Τρελαμένους» λοιπόν αυτή είναι μια απολύτως διασκεδαστική διαδικασία, που είναι εφικτή με τη βοήθεια μιας απίστευτης ιστοσελίδας, που στήθηκε για να εξυπηρετεί την «τρέλα» τους! Μέσα από αυτήν την ιστοσελίδα μπορούν να παρακολουθούν την βαθμολογία του ομίλου τους, αλλά και άλλων ομίλων, να παρακολουθούν live αποτελέσματα αγώνων, να κάνουν σκάουτινγκ στους αντιπάλους τους, να θέτουν θέματα σχετικά με τα παιχνίδια τους online στον επιδιαιτητή του πρωταθλήματος και φυσικά να παρακολουθούν το ranking τους, όπως άλλωστε κάνουν όλοι οι κορυφαίοι τενίστες του κόσμου που σέβονται τον εαυτό τους!

Και ο Ρότζερ να έρθει από την Γ΄ κατηγορία θα ξεκινήσει!

Ο αστικός μύθος λέει ότι ακόμα και ο «Βασιλιάς» να έρθει για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα των «τρελαμένων» θα πρέπει και αυτός να ακολουθήσει τον κανονισμό και να ξεκινήσει την «μάχη» του από την Γ΄ κατηγορία δυναμικότητας, όπως άλλωστε κάνει ο κάθε νεοεισερχόμενος, ανεξαρτήτως τενιστικού επιπέδου και ικανοτήτων! Προφανώς και πρόκειται για μύθο, που έχει διαρρεύσει από πικραμένους Ναδαλικούς, αλλά για όλους τους υπόλοιπους οι οποίοι τίποτε κοινό δεν έχουν με τον “RF” και θέλουν να πάρουν μέρος στο Πρωτάθλημα των Τρελαμένων Τενιστών, η πόρτα που θα διαβούν και θα τους καλωσορίσει στο tour, θα τους οδηγήσει στο «αγροτικό» τους… την 3η κατηγορία.

Ακόμα και από εκεί όμως υπάρχει η δυνατότητα να «χτυπήσουν» τον τίτλο! Μετά το τέλος της κάθε σεζόν οι 2 καλύτεροι κάθε ομίλου της 2ης και της 3ης κατηγορίας κερδίζουν το δικαίωμα συμμετοχής στην 1η και 2η κατηγορία αντίστοιχα, ενώ οι 8 χειρότεροι της 1ης και οι 4 τελευταίοι κάθε ομίλου της 2ης υποβιβάζονται! Οργανωμένα πράγματα δηλαδή! Οι ανώνυμες πληροφορίες που θέλουν την ITF να έχει δεχτεί καταγγελίες για στημένους αγώνες στις τελευταίες αγωνιστικές των σεζόν, ΔΕΝ επιβεβαιώνονται!

«Τρέλα»… γένους θηλυκού!

Σε λίγες ημέρες η 6η σεζόν του Πρωταθλήματος των Τρελαμένων Τενιστών θα είναι γεγονός και όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής δεδομένα θα σημειωθεί ρεκόρ συμμετοχών και φυσικά όσοι επιθυμείτε να το ζήσετε μπορείτε να μάθετε το πώς στο www.trelamenoitenistes.gr

Το μεγάλο στοίχημα των διοργανωτών όμως δεν είναι το αντρικό ταμπλό, αλλά το γυναικείο μιας και είναι η πρώτη φορά που και οι «τρελαμένες» τενίστριες θα έχουν το δικό τους πρωτάθλημα, το οποίο όπως ανακοίνωσαν οι διοργανωτές θα αποτελείται από 2 κατηγορίες, που θα δημιουργηθούν βάσει δυναμικότητας.

Τόσο το αντρικό όσο και το γυναικείο πρωτάθλημα ξεκινούν στις 5/3/18.

Στο editorial της σελίδας τους οι «τρελαμένοι» γράφουν:

«Το 2009, μια παρέα ερασιτεχνών παιχτών στη Θεσσαλονίκη σκέφτηκε πως θα είχε πιο πολύ ενδιαφέρον αντί να παίζουνε μεταξύ τους φιλικά, να διοργανώσουν ένα τουρνουά κι ο νικητής να πάρει ένα κύπελλο… »

Εκ του αποτελέσματος, η ιδέα κρίνεται εξαιρετική!

The post Τρελαμένοι τενίστες – Όταν η τρέλα γίνεται θεσμός appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα