“Πρέπει να κατανοήσουμε τη θέση του Τζόκοβιτς”

Η απόφαση του Νόβακ Τζόκοβιτς να μην εμβολιαστεί, τον έχει αποκλείσει από ορισμένες μεγάλες διοργανώσεις με σημαντικότερη το Australian Open όπου δεν του δόθηκε η ευκαιρία να το υπερασπιστεί.

Ο 34χρονος Σέρβος απουσίασε και από τα δύο πρώτα Masters της σεζόν σε Indian Wells και Μαϊάμι όπου έχει πολλές επιτυχίες στο παρελθόν.

Αυτή την εβδομάδα, ο Νόλε αγωνίζεται μόλις στο τρίτο του τουρνουά στη χρονιά και μετά από τρεις απαιτητικές νίκες, βρίσκεται στον 124ο τελικό της υπερλαμπρης καριέρας

του.

Ο Άλεξ Κορέτσα, πιστεύει ότι θα πρέπει να δοθεί επιπλέον χρόνος στον Τζόκοβιτς για να ξεδιπλώσει το αδιαμφισβήτητο ταλέντο του και να επανέλθει στην καλύτερη δυνατή κατάσταση ενόψει του Roland Garros που είναι και ο μεγάλος στόχος του Σέρβου.

“Πρέπει να κατανοήσουμε τον Νόβακ και όλα όσα περνάει, τη μεγάλη πίεση των τελευταίων μηνών. Δεν είναι εύκολο να διαχειριστείς τέτοιες καταστάσεις. Το χώμα δεν είναι η φυσική του επιφάνεια. Το σερβίς του δεν είναι τόσο σπουδαίο όσο στα hard courts, οπότε δεν μπορεί να πάρει πολλούς εύκολος πόντους από το σερβίς του. Το forehand του είναι καλό αλλά όχι όσο σπουδαίο είναι στα hard courts όπου η μπάλα πηγαίνει πιο γρήγορα και το backhand του που είναι απίστευτο γιατί είναι φλατ και αλλάζει κατευθύνσεις αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είσαι πολύ ακριβής για να παίξεις καλά στο χώμα.

“Οπότε πρέπει να κάνει πολλές προσαρμογές για να επανέλθει στην καλύτερή του κατάσταση και είναι σημαντικό γι’αυτόν να παίζει τέτοια ματς για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του. Πρέπει να πιστέψει ξανά ότι είναι πίσω στο tour και πρέπει να ανέβει για να γίνει ξανά πρωταθλητής στο Roland Garros” είπε ο Κορέτσα.

The post “Πρέπει να κατανοήσουμε τη θέση του Τζόκοβιτς” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
“Πρέπει, Τζόκοβιτς”,“prepei, tzokovits”