Στουτγάρδη: Δεινοπάθησε, αλλά συνεχίζει το σερί η Σφιόντεκ (vids)

Η Λιουντμίλα Σαμσόνοβα έφτασε μια ανάσα από τη σπουδαιότερη νίκη της μέχρι τώρα καριέρας της απέναντι στην Ίγκα Σφιόντεκ, όμως η Νο1 και πιο φορμαρισμένη τενίστρια του κόσμου, βρήκε τον τρόπο να πάρει το εισιτήριο της πρόκρισης, για τον μεγάλο τελικό του Porsche Tennis Grand Prix, στη Στουτγάρδη.

Μετά από 26 συνεχόμενα κερδισμένα sets, η 20χρονη Πολωνή έχασε το εναρκτήριο κομμάτι του ημιτελικού της από την 24χρονη Ρωσίδα, Νο31 στην παγκόσμια κατάταξη,

όμως κατάφερε να γυρίσει το ματς και να πάρει τη νίκη μετά από μεγάλη μάχη.

Στα όριά της έφτασε η Σφιόντεκ, όμως σε κάτι περισσότερο από τρεις ώρες αγώνα, επικράτησε της Σαμσόνοβα με 6-7(4), 6-4, 7-5 και “έκλεισε” το ραντεβού της με την Αρίνα Σαμπαλένκα, στον τελικό της Κυριακής του Πάσχα (24/4).

TWENTY-TWO WINS IN A ROW!!

@iga_swiatek comes through a tense contest to continue her streak and reach the Stuttgart final!#PorscheTennis pic.twitter.com/296dH7Olvs

wta (@WTA) April 23, 2022

Αυτήν ήταν η 22η συνεχόμενο νίκη της Πολωνής στο Tour, παρά το γεγονός ότι ήρθε με απώλεια set, για 1η φορά μετά τις 15 Μαρτίου. Από τότε, μετρούσε 13 σερί straight sets επικρατήσεις.

Κόντρα στη Νο3 του ταμπλό, Σαμπαλένκα, η Σφιόντεκ θα αγωνιστεί στον 8o WTA τελικό της καριέρας της, ευελπιστώντας να βελτιώσει ακόμη περισσότερο, το, ήδη, εξαιρετικό ρεκόρ της (6-1).

Hear that crowd @iga_swiatek levels it up against Samsonova!#PorscheTennis pic.twitter.com/3LfY7pPRzY

wta (@WTA) April 23, 2022

4ος τελικός μέσα στο 2022 για την 20χρονη, που προέρχεται από τρεις συνεχόμενες κατακτήσεις 1000αριών τουρνουά, σε Ντόχα, Καλιφόρνια και Μαϊάμι. Η Σφιόντεκ έχει να ηττηθεί σε τελικό, από το μακρινό 2019 (Λουγκάνο).

Για να φτάσει στη νίκη επί της Σαμσόνοβα το Μ.Σάββατο, χρειάστηκε να κερδίσει 71/112 πόντους πίσω από το σερβίς της, εκμεταλλευόμενη 5/15 break points, έναντι 79/138 κερδισμένους πόντους και 3/8 break points της αντιπάλου της.

WTA 500 PORSCHE TENNIS GRAND PRIX SUINGLES DRAW l OOP (-1h)

The post Στουτγάρδη: Δεινοπάθησε, αλλά συνεχίζει το σερί η Σφιόντεκ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα