Σοκαρισμένος ο Μουράτογλου από την απόφαση του Wimbledon

Ο Πάτρικ Μουράτογλου παραδέχθηκε ότι σοκαρίστηκε με την απόφαση του Wimbledon να αποκλείσει τους Ρώσους και Λευκορώσους τενίστες από το Grand Slam του Λονδίνου.

Οι Βρετανοί, σε μια προσπάθεια να πιέσουν ακόμα περισσότερο τη Ρωσία, πήραν μια πρωτόγνωρη απόφαση να μην επιτρέψουν σε Ρώσους και Λευκορώσους να παίξουν στο τρίτο Major

της χρονιάς, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων στο χώρο του τένις.

Oι περισσότεροι τενίστες αλλά και θεσμοί (ATP, WTA) εξέφρασαν ανοιχτά την αντίθεσή τους σε αυτή την απόφαση.

Ένας από τους σπουδαιότερους προπονητές στο τένις, ο Πάτρικ Μουράτογλου, επίσης εξέφρασε την διαφωνία του με τους Βρετανούς.

“Το να αποκλείσουν τους Ρώσους και τους Λευκορώσους από το Wimbledon, είναι μια σοκαριστική απόφαση για μένα. Αφήστε την πολιτική για τους πολιτικούς. Φυσικά και υπάρχει ένας πόλεμος. Όλοι είμαστε εναντίον του πολέμου, συμπεριλαμβανομένου και των Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών” είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος.

Ο Μουράτογλου επίσης, είπε ότι κατανοεί την ουδέτερη στάση των Ρώσων και Λευκορώσων όσον αφορά τις ανοιχτές τοποθετήσεις τους στα μέσα ενημέρωσης, αφού το καθεστώς της Ρωσίας δεν τους επιτρέπει να μιλάνε και αυτό μπορεί να βάλει σε κίνδυνο τους ίδιους και τις οικογένειές τους.

“Κατανοώ τη θέση των Ουκρανών παικτών γιατί υπάρχει πόλεμος στη χώρα τους και κάποιοι φίλοι ή μέλη της οικογένειάς τους έχουν ήδη σκοτωθεί ή μπορεί να σκοτωθούν αύριο. Κατανοώ ότι θέλουν μια ξεκάθαρη τιμωρία για τους Ρώσους και Λευκορώσους αθλητές.

“Όμως, στην ίδια θέση βρίσκονται και οι Ρώσοι, Λευκορώσοι αθλητές που έχουν τις οικογένειές τους στη Ρωσία κι αν μιλήσουν ανοιχτά κατά της κυβέρνησής τους, θα μπορούσε να βάλει σε κίνδυνο τις οικογένειές τους. Πιστεύω ότι οι Ρώσοι αθλητές έχουν πει πολλά ήδη. Δεν το λένε ανοιχτά αλλά το λένε. Αυτό είναι το περισσότερο που μπορούν να κάνουν, χωρίς να πάρουν ρίσκο” πρόσθεσε ο Μουράτογλου.

The post Σοκαρισμένος ο Μουράτογλου από την απόφαση του Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Σοκαρισμένος, Μουράτογλου, Wimbledon,sokarismenos, mouratoglou, Wimbledon