Ο Ρότζερ και οι ξένες γλώσσες

14:19 6/5/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Ρότζερ Φέντερερ σε πρόσφατη συνέντευξή του, μίλησε για τις γλώσσες που γνωρίζει να μιλάει και για τι νιώθει κάθε φορά που χρησιμοποιεί την κάθε μια από αυτές…

Ο κατά τεκμήριο κορυφαίος τενίστας όλων των εποχών, Ρότζερ Φέντερερ, σε μια ξεχωριστή συνέντευξη την οποία έδωσε σε μέσο της χώρας του, αναφέρθηκε στις… ξένες γλώσσες που γνωρίζει και τι εκφράζει η κάθε μια από αυτές για τον ίδιο.

Ο Ελβετός “Βασιλιάς” επισήμανε πως είναι ωραίο να νιώθεις και να εκφράζεσαι διαφορετικά, κάθε φορά που μιλάς μια άλλη γλώσσα, τονίζοντας παράλληλα τι του θυμίζει

η κάθε μια από αυτές που γνωρίζει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Όταν μιλάω Γαλλικά, νιώθω περισσότερο αν βρίσκομαι στον κόσμο του τένις, της τεχνικής, της φυσικής κατάστασης. Αυτό γίνεται, διότι όταν κάνω τις τεχνικές προπονήσεις μου με τον Πιέρ Παγκανίνι, μιλάμε Γαλλικά.

Με ταξιδεύει και στα χρόνια του σχολείου επίσης. Θυμάμαι όταν ήμουν 14 ή 16 ετών, ήμουν στην Λωζάννη, όταν μιλάω Γαλλικά, νιώθω περισσότερο έφηβος, μου έρχονται αναμνήσεις από την δεκαετία του ’90.

Όταν μιλάω Αγγλικά, χαλαρώνω. Νιώθω ότι είναι πολύ εύκολο γιατί μιλάμε και πολύ στο σπίτι. Είναι απλά εύκολο. Είναι ολόκληρος ο κόσμος, τα ταξίδια, τα πάντα.

Ενώ, τα Γερμανικά-Ελβετικά, είναι η οικογένειά μου, είμαι εγώ, το σπίτι μου, αυτά που πιστεύω. Είναι εντυπωσιακό που εκφράζομαι διαφορετικά, ανάλογα με την γλώσσα την οποία μιλάω, είναι συνάμα αστείο αλλά πολύ ενδιαφέρον.”

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ο Ρότζερ και οι ξένες γλώσσες appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα