Ο Νόρι σταμάτησε τον Τσιτσιπά και πέρασε στον τελικό (vids)

O εξαιρετικός και ουσιαστικός Κάμερον Νόρι σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του επικρατώντας του Στέφανου Τσιτσιπά με 6-4, 6-4 σε 79 λεπτά, εξασφαλίζοντας την παρουσία του στον 9ο τελικό της καριέρας του, αλλά και τον 1ο στο Ακαπούλκο. 

The streak hits @cam_norrie notches his 8th consecutive win, 6-4 6-4 over Stefanos Tsitsipas to reach the Acapulco final. #AMT2022 pic.twitter.com/cSVvZVbrXm

Tennis

TV (@TennisTV) February 26, 2022

Το σημείο-κλειδί για τη νίκη του Νο12 στον κόσμου, ήταν αναμφίβολα το χρονικό διάστημα των δύο break, το εξωπραγματικό service του ειδικά στο 1ο set, αλλά και η σωστή επιλογή του να πιέσει αφόρητα το backhand του Τσιτσιπά το οποίο απόψε δεν λειτούργησε καθόλου. 

Ο Βρετανός είχε 73% περασμένα πρώτα service κερδίζοντας το 79% των πόντων, ενώ γενικά παραχώρησε μόλις 11 πόντους στον Τσιτσιπά που για μια ακόμη αναμέτρηση αντιμετώπισε πρόβλημα στις επιστροφές (11/52). 

Στο 1ο set και οι δύο οι παίκτες κρατούσαν το service του με σχετική άνεση, με τον Νόρι ωστόσο να σερβίρει μόλις 2 φορές με 2ο service, ολοκληρώνοντας το set με 92% περασμένα πρώτα service! 

Σαν να μην έφτανε αυτό θα βρει και break στο χειρότερο σημείο του set, με ένα εντυπωσιακό forehand στην ευθεία, παίρνοντας προβάδισμα με 5-4, αλλά και τις μπάλες στα χέρια για την κατάκτηση, κάτι που έκανε στη συνέχεια και χωρίς να χάσει πόντο. 

Στο 2ο set το 92% του Νόρι θα υποχωρήσει αισθητά στο 57%, όμως ο Βρετανός βρήκε τις λύσεις πίσω από το 2ο service το οποίο έφτασε στο 75% (9/12). 

Ήταν ένα set στο οποίο ο Τσιτσιπάς σερβίρει καλά, αλλά συνεχίζει να μη βρίσκει λύσεις στις επιστροφές. Τη μοναδική φορά που το κατάφερε έφτασε στο μοναδικό του break-point στο παιχνίδι, όμως ο Νόρι το έσβησε ισοφαρίζοντας σε 3-3. 

Αμέσως μετά ο Νο12 του κόσμου έστειλε το πρώτο μήνυμα στον Τσιτσιπά, γεμίζοντας για 1η φορά στο 2ο set το service του, αλλά ο Έλληνας τενίστα κράτησε το προβάδισμα (4-3). 

Όμως το επόμενο service-game του Νο4 του κόσμου καθόρισε και τον νικητή. Ο Νόρι έχει εξαιρετικές τοποθετήσεις πίσω από τα service του Τσιτσιπά και με συνεχή πίεση στο backhand τον οδηγεί σε λάθη. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τα 11 αβίαστα λάθη στο 2ο set τα 8 προήλθαν από το backhand. 

"I think everyone's having a few tequilas now, getting ready for that one."

Like all of us, @cam_norrie is pumped to watch Nadal v Medvedev battle in Acapulco #AMT2022 pic.twitter.com/K6lqKYIjdb

Tennis TV (@TennisTV) February 26, 2022

O Νόρι θα φτάσει σε διπλό break-point (15/40) και λίγο αργότερα με ένα ακόμη αβίαστα λάθος από το backhand του Τσιτσιπά θα φτάσει σε break (5-4), για να κλείσει το παιχνίδι και το πρώτο εισιτήριο του τελικού με ένα ακόμη εύκολο hold. 

O Νόρι θα περιμένει τον έτερο φιναλίστ ο οποίος θα προκύψει από τη μεγάλη αναμέτρηση του Ντανιίλ Μεντβέντεφ με τον Ράφα Ναδάλ.

Για τον Τσιτσιπά το τουρνουά δεν τελειώνει εδώ καθώς σε λίγη ώρα θα αγωνιστεί και στο ημιτελικό του διπλού μαζί με τον Ισπανό Φελιθιάνο Λόπεζ. 

ABIERTO MEXICANO DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-8h)

The post Ο Νόρι σταμάτησε τον Τσιτσιπά και πέρασε στον τελικό (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα