Η εξαιρετική Σφιόντεκ απέκλεισε τη Σάκκαρη (vids)

Η Ίγκα Σφιόντεκ πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, εκμεταλλεύτηκε το blackout της Μαρίας Σάκκαρη από τα μέσα του κάθε set και έπειτα, παίρνοντας την σπουδαία πρόκριση για τον μεγάλο τελικό του Qatar Open, στη Ντόχα.

Η 20χρονη Πολωνή πανηγύρισε την παρθενική νίκη της καριέρας της κόντρα στη Σάκκαρη,

στην 4η μεταξύ τους μονομαχία και στον τελικό του Σαββάτου θα αντιμετωπίσει την Ανέτ Κόνταβεϊτ, με φόντο το τρόπαιο του 1ου 1000αριού τουρνουά της χρονιάς.

Μετά από μια ώρα και 29 λεπτά, η Νο8 τενίστρια του κόσμου επιβλήθηκε με 6-4, 6-3 και ανάγκασε τη Μαρία στην 4η ήττα της μέσα στο 2022, στο 15ο ματς της στη σεζόν.

Happy tears

@iga_swiatek defeats Sakkari for the first time to advance to the Doha final!#QatarTennis pic.twitter.com/iLmYi8uaeN

wta (@WTA) February 25, 2022

Η πρωταθλήτρια του Roland Garros 2020, προκρίθηκε στον 5ο WTA τελικό της καριέρας της και 1ο μετά από αυτόν που έπαιξε στο χώμα της Ρώμης, το 2021. Μέχρι στιγμής μετράει 3-1 σε τελικούς και κόντρα στην Κόνταβεϊτ θα προσπαθήσει να κατακτήσει το 1ο 1000άρι της καριέρας της.

Όσον αφορά τη Σάκκαρη, έπαθε πρωτόγνωρο blackout από τα μέσα του 2ου set και έπειτα και, αν και προηγήθηκε με break στις αρχές κάθε set, δεν μπόρεσε να προβληματίσει περαιτέρω την Πολωνή.

Πιο συγκεκριμένα, στο 1ο κομμάτι της αναμέτρησης η Μαρία προηγήθηκε με 1-3, όμως η Σφιόντεκ κέρδισε 5/6 επόμενα games και “έκλεισε” το set υπέρ της, παίρνοντας προβάδισμα νίκης. Αυτό ήταν το 1ο κερδισμένο set της 20χρονης από την Ελληνίδα τενίστρια, μετά από έξι συνεχόμενα χαμένα.

I-GA I-GA I-GA

@iga_swiatek gets the crowd going, striking first against Sakkari!#QatarTennis pic.twitter.com/LoLK8WcucR

wta (@WTA) February 25, 2022

Στο 2ο set η Σάκκαρη προηγήθηκε δυο φορές με break (0-2 και 2-3) όμως έχασε τα τέσσερα τελευταία games του ματς, κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη και αποχαιρέτησε με πικρό τρόπο τον ημιτελικό της στη Ντόχα.

Συνολικά, η Σφιόντεκ ολοκλήρωσε το ματς με 37/66 κερδισμένους πόντους πίσω από το σερβίς της και εκμεταλλεύτηκε 5/8 break points.

Μελανό σημείο στην εμφάνιση της Σάκκαρη, η αποτελεσματικότητά της όταν σέρβιρε. Μόλις 26/54 πόντους κέρδισε με τις μπάλες στα χέρια της, ενώ έκανε δυο διπλά λάθη και τελείωσε τον αγώνα με 3/8 ευκαιρίες για break.

QATAR OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Η εξαιρετική Σφιόντεκ απέκλεισε τη Σάκκαρη (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα