Βέσελι: Από την covid-19 και το τροχαίο στο θρίαμβο του Ντουμπάι

Αναμφίβολα το πρόσωπο που πρωταγωνίστησε το βράδυ της Πέμπτης (24/2), εκτός από τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, ήταν ο Γίρι Βέσελι, με τον Τσέχο να κάνει εκπληκτικά πράγματα στη νίκη του απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, κόντρα στον οποίον παραμένει αήττητος (2-0). 

Για τον 28χρονο Τσέχο αυτή είναι η 1η φορά που βρίσκεται σε ημιτελική φάση σε τουρνουά του Tour μετά από το 2020. 

Μιλώντας αμέσως μετά στη συνέντευξη Τύπου ο Νο123 του κόσμου μίλησε για τον δύσκολο χρόνο που πέρασε, ωστόσο οι εξαιρετικές του εμφανίσεις αυτήν την εβδομάδα του έδωσαν λόγο να χαμογελάει ξανά. 

“Είναι

απίστευτο το σερί”, είπε ο Βέσελι. “Θα προσπαθήσω να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να πάω όσο πιο μακριά γίνεται και γιατί όχι να κατακτήσω και τον τίτλο. Ποτέ δεν ξέρεις. Έχω κερδίσει τρεις καταπληκτικούς παίκτες στο Ντουμπάι (Τσίλιτς, Μπαουτίστα Αγούτ, Τζόκοβιτς), είχα μια δύσκολη κλήρωση και ποτέ δεν πίστευα ότι μπορώ να πάω τόσο μακριά.”

“Είμαι πολύ χαρούμενος γι’ αυτό ειδικά μετά τους τελευταίους 12 μήνες. Αυτό το τουρνουά θα μου δώσει πολλά θετικά για τις επόμενες εβδομάδες και μήνες. Ελπίζω να είμαι στο σωστό δρόμο και να πετύχω τους στόχους που έχω.”

Όπως ανέφερε στη συνέχεια ο Βέσελι ο χρόνος που πέρασε δεν ήταν και ο πιο εύκολος για τον Τσέχο, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε αρκετά από την covid-19, ενώ όταν συνήλθε έπεσε “΄θύμα” τροχαίου και σαν να μην έφταναν όλα αυτά τον περασμένο Φεβρουάριο υποχώρησε εκτός πρώτης 100άδας στην κατάταξη. 

“Πέρσι λίγο πριν το τουρνουά στο Ντουμπάι βρέθηκα θετικός στην covid-19. Ήταν πραγματικά πολύ δύσκολο. Δεν μπορούσα να αναπνεύσω, να προπονηθώ, δεν μπορούσα να χτυπήσω μπάλες για πάνω από 1-2 ώρες και όλα αυτά για 2-3 μήνες.”

“Όλο αυτό με είχε απογοητεύσει. Είχα πέσει σε κατάθλιψη γιατί πραγματικά δεν ήξερα τι να κάνω. Έκανα όλες τις εξετάσεις που απαιτούνται, μίλησα με πολλούς γιατρούς. Κανείς δεν ήξερε πόσο καιρό θα διαρκέσει αυτό.”

“Στη συνέχεια και μετά από περίπου 3 μήνες βρήκα επιτέλους περισσότερη ενέργεια για να δουλέψω και πάλι και να προπονηθώ ακόμα πιο σκληρά. Ωστόσο είχα τροχαίο με αποτέλεσμα να μείνω εκτός τένις για έναν ακόμη μήνα.”

“Ήταν απλώς μια δύσκολη χρονιά με πολλά προβλήματα. Το να υποχωρήσω από το Top-100 ήταν μια άλλη θλιβερή στιγμή στην καριέρα μου.”

Αυτή όμως δεν ήταν η 1η φορά που ο Τσέχος κέρδιζε τον Τζόκοβιτς, καθώς το είχε κάνει και πάλι το 2016 στο τουρνουά του Μόντε Κάρλο, όμως όπως είπε δυσκολεύτηκε αρκετά για να το διαχειριστεί σε ηλικία 22 ετών. 

“Νομίζω ότι αυτή η νίκη ήρθε πολύ νωρίς. Ήταν μια μεγάλη νίκη. Ήταν αήττητος εκείνο το διάστημα, είχε κερδίσει το Australian Open, το Indian Wells και το Miami Open. Ήταν πραγματικά υπέροχο αλλά νομίζω ότι δεν ήμουν προετοιμασμένος για μια τέτοια νίκη σε ηλικία 22 ετών. Ίσως τώρα με βοηθήσει πολύ περισσότερο από ότι τότε.”

“Πάντα όταν έπαιζα κόντρα σε παιδιά με χαμηλότερη βαθμολογία στην κατάταξη, ουσιαστικά πάλευα με τον εαυτό μου. Πάντα κοιτούσε τι πιστεύει ο κόσμος για μένα μετά τις ήττες. Δεν ήταν εύκολο. Μετά από λίγο καιρό συνηθίζεις όλα τα πράγματα.”

“Η νίκη και η ήττα είναι μόνο μέρος του αθλήματος. Όλα αυτά νομίζω ότι είναι θέμα ηλικίας και εμπειρίας.”

Ο Βέσελι θα αγωνιστεί κόντρα στον Ντένις Σαποβάλοφ για τα ημιτελικά στο Ντουμπάι

DUBAI CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

The post Βέσελι: Από την covid-19 και το τροχαίο στο θρίαμβο του Ντουμπάι appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα