Αδιανόητη ανατροπή και τελικός για Βέσελι (vids)

Ο Γίρι Βέσελι πραγματοποίησε ακόμη μια μαγική εμφάνιση στο Ντουμπάι και συνεχίζει να γράφει ιστορία με τις νίκες του αυτή την εβδομάδα στο 500άρι τουρνουά των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Μετά τις straight sets επικρατήσεις επί των Μάριν Τσίλιτς (Νο24), Ρομπέρτο Μπαουτίστα Αγούτ (Νο15) και Νόβακ Τζόκοβιτς (Νο1), ο 28χρονος Τσέχος, Νο123 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, έκαμψε την αντίσταση -και- του Ντένις Σαποβάλοφ, με ψυχωμένη ανατροπή, και το Σάββατο θα διεκδικήσει τον 3ο ΑΤΡ τίτλο της καριέρας

του, κόντρα στον Αντρέι Ρούμπλεφ!

Μετά από 3 ώρες και 16 λεπτά σπουδαίας μάχης, ο Βέσελι επικράτησε του Νο14 τενίστα του κόσμου και Νο6 του ταμπλό στο Ντουμπάι, με 6-7(7), 7-6(2), 7-6(3) και απέχει μια νίκη από τον 1ο του τίτλο στο Tour, μετά τον Φεβρουάριο του 2020 (Πούνε, ΑΤΡ 250).

The lowest ranked finalist in #DDFTennis history!

World No. 123 @jiri_vesely takes out Shapovalov 6-7 7-6 7-6 to continue his AMAZING Dubai run, where he’ll face Rublev in the final pic.twitter.com/qcK8LLASlO

Tennis TV (@TennisTV) February 25, 2022

Ξεκινώντας από τα προκριματικά του Dubai Duty Free Tennis Championships, ο Βέσελι έχει πετύχει έξι συνεχόμενες νίκες και θα αγωνιστεί στον 4ο ΑΤΡ τελικό της καριέρας του και μόλις 2ο μετά το 2015.

Ιστορία γράφει με τις εμφανίσεις του ο Τσέχος αυτή την εβδομάδα, μιας και έγινε ο τενίστας με τη χαμηλότερη κατάταξη (Νο123), που θα παίξει στον τελικό του Ντουμπάι, στην ιστορία 29 ετών της διοργάνωσης.

Βέβαια, από την ερχόμενη εβδομάδα θα αναρριχηθεί στην παγκόσμια κατάταξη. Ακόμη κι αν χάσει στον τελικό από τον Ρούμπλεφ, θα ανέβει στο Νο74 του κόσμου, ενώ αν καταφέρει και στεφθεί πρωταθλητής στο Ντουμπάι, την Δευτέρα θα βρεθεί στο Νο53.

Vesely’s DREAM run to the final:

R1: Cilic
R2: Bautista Agut
QF: Djokovic
SF: Shapovalov@jiri_vesely #DDFTennis pic.twitter.com/VuVQ5rQoDf

Tennis TV (@TennisTV) February 25, 2022

Για να φτάσει στην τεράστια ανατροπή κόντρα στον Σαποβάλοφ, ο 28χρονος χρειάστηκε να επιστρέψει από πάρα πολύ δύσκολη θέση στο 3ο set, μιας και ο Καναδός σέρβιρε για τη νίκη στο 4-5. Μάλιστα, προηγήθηκε και με 30-0!

Παρ’ όλα αυτά, ο Βέσελι έβγαλε μερικές σπουδαίες άμυνες, εκμεταλλεύτηκε τα αβίαστα λάθη του Σαποβάλοφ (στο 30-30 αστόχησε σε drive forehand… ένα μέτρο πίσω από το φιλέ) και έκανε το break back (5-5) για να στείλει το decider κομμάτι του ημιτελικού, σε tie-break. Εκεί δηλαδή, που είχαν κριθεί και τα προηγούμενα δυο sets.

Πιο ψύχραιμος, πιο ψυχωμένος και έχοντας καθαρό μυαλό στους μεγάλους πόντους, ο Τσέχος έκαμψε την αντίσταση του αντιπάλου του και πανηγύρισε ακόμη μια απίθανη νίκη στο Ντουμπάι, με 7-3 στο tie-break.

DUBAI CHAMPIONSHIPS DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (+2h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Αδιανόητη ανατροπή και τελικός για Βέσελι (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα