Ακαπούλκο: Σπουδαία ντέρμπι στα ημιτελικά

Τρία πολύ μεγάλα ημιτελικά ματς περιλαμβάνει το πρόγραμμα της Παρασκευής (ξημερώματα Σαββάτου στην Ελλάδα) στο Abierto Mexicano του Ακαπούλκο.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι έτοιμος για μια μεγάλη και πρωτόγνωρη βραδιά, καθώς θα αγωνιστεί στα ημιτελικά σε μονό και διπλό, κάτι που είχε κάνει και το 2019 στο 1000άρι τουρνουά της Μαδρίτης (χώμα). 

Για αρχή, ο Έλληνας τενίστας θα πρέπει να αντιμετωπίσει τον Βρετανό Κάμερον Νόρι, Νο12 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, περίπου στις 04:00GR, σε μια επανάληψη του τελικού του χωμάτινου τουρνουά της Λιόν (2021), με τον Τσιτσιπά

να κερδίζει εύκολα τότε, με 6-3, 6-3, κατακτώντας τον πιο πρόσφατο τίτλο του. 

Επιπλέον, θέλει να φτάσει στον τελικό για 2η σερί χρονιά στη διοργάνωση του Ακαπούλκο και μάλιστα στη 2η συμμετοχή του, αλλά και στον 2ο φετινό τελικό του μετά από εκείνον στο Ρότερνταμ, και τον 9ο συνολικά σε 500άρι τουρνουά (0-8). 

Ο περσινός φιναλίστ προέρχεται από τρεις νίκες χωρίς να χάσει set, κάτι που είχε ξανακάνει και στο 500άρι της Βαρκελώνης τον περασμένο Απρίλιο, εκεί όπου κέρδισε στα ημιτελικά τον Γιάνικ Σίνερ.

Από την άλλη, το Μεξικό είναι μια χώρα που… ταιριάζει στον Νόρι, ο οποίος μετράει επτά σερί νίκες, συμπεριλαμβανομένων και της εξαιρετικής πορείας του στο Λος Κάμπος (2021), τον περασμένο Ιούλιο, εκεί όπου κέρδισε τον παρθενικό τίτλο στην καριέρα του. 

Αμέσως μετά τον ημιτελικό στο μονό, ο Τσιτσιπάς θα παίξει και στον ημιτελικό του διπλού, όπου μαζί με τον Ισπανό, Φελιθιάνο Λόπεζ, θα αντιμετωπίσει τους lucky losers: Χάρι Χελιοβάρα και Λόιντ Γκλάσπουλ.

Στον 2ο χρονικά ημιτελικό του μονού ταμπλό, περίπου στις 06:00GR και στο πιο σημαντικό παιχνίδι της ημέρας, Ντανίλ Μεντβέντεφ και Ράφα Ναδάλ θα συναντηθούν και πάλι μετά από μερικές εβδομάδες και τον τελικό του Australian Open

Από τη μια ο Ρώσος, ο οποίος την ερχόμενη Δευτέρα θα γράψει και τυπικά ιστορία ανεβαίνοντας στο Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ από την άλλη ο Ράφα Ναδάλ που θέλει να συνεχίσει το εντυπωσιακό του ξεκίνημα στη σεζόν (13-0) φτάνοντας την 14η σερί νίκη.

Οι δυο τους έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές στο παρελθόν, όλες σε hard court τουρνουά, με τον Ισπανό να έχει κερδίσει τέσσερα ματς και τον Μεντβέντεφ να έχει φύγει νικητής μόνο από τον μεταξύ τους ημιτελικό στα ΑΤΡ Finals του 2020.

ABIERTO MEXICANO DRAW | DOUBLES DRAW | OOP (-8h)

The post Ακαπούλκο: Σπουδαία ντέρμπι στα ημιτελικά appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα