Ναδάλ: “Έχασα μια μεγάλη ευκαιρία”

Με τον Ρότζερ Φέντερερ εκτός και τον Νόβακ Τζόκοβιτς ηττημένο στον 1ο ημιτελικό, ο Ράφαελ Ναδάλ είχε μπροστά του μια χρυσή ευκαιρία για να κατακτήσει το μοναδικό βαρύτιμο τρόπαιο που λείπει από τη συλλογή του.

Ωστόσο, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τον 34χρονο Ισπανό ο οποίος είχε ευκαιρίες μέσα στο ματς, όμως τις άφησε ανεκμετάλλευτες και το πλήρωσε από τον ψυχρό και σκληρό Ρώσο.

Ο Ράφα προηγήθηκε με σετ και με break, έχοντας μάλιστα τη δυνατότητα να σερβίρε στο 5-4 του 2ου σετ

για τη νίκη.

“Είχα μια μεγάλη ευκαιρία. Έχασα μια μεγάλη ευκαιρία” είπε ο Ναδάλ, αναφερόμενος στην απώλεια του τίλου στο Λονδίνο, μετά την ήττα με 3-6, 7-6(4), 6-3 από τον Μεντβέντεφ.

Ήταν η πρώτη νίκη του Ρώσου σε τέσσερις αναμετρήσεις με τον Ναδάλ και μάλιστα ο Ισπανός δεν έψαξε δικαιολογίες για την πίεση αλλά προτίμησε να δώσει τα εύσημα στον Μεντβέντεφ για την ανατροπή του σκόρ.

“Έχω πετύχει αρκετά πράγματα στην καριέρα μου, ώστε να μην βρίσκω δικαιολογίες στην πίεση. Ξέρω ότι έχω κερδίσει άπειρα ματς και σε ακόμα πιο δύσκολες καταστάσεις από τη σημερινή, οπότε δεν νιώθω έτσι. Νιώθω ότι έκανα ένα κακό game, σερβίροντας στο 5-4 για τη νίκη. Φυσικά και έχεις άγχος όταν σερβίρεις για το ματς. Αλλά οχι μόνο εγώ, όλοι. Είναι φυσιολογικό να είσαι σφιγμένος. Έπαιξε κάποιους καλούς πόντους και εγώ έκανα κανα δυο λάθη. Μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη μεγάλη διαφορά. Του αξίζουν συγχαρητήρια για τη νίκη” παραδέχθηκε ο Ράφα.

Κλείνοντας την τελευταία συνέντευξη Τύπου στη χρονιά, ο Ράφαελ Ναδάλ έστειλε μήνυμα προς τους ανταγωνιστές του ότι θα δουλέψει πολύ σκληρά ώστε να είναι απόλυτα έτοιμος για την επόμενη σεζόν.

“Ο στόχος μου είναι πάντα ίδιος: να πηγαίνω σε κάθε τουρνουά και να δίνω στον εαυτό μου τη δυνατότητα να παίξει καλά και να το κερδίσει. Αυτός είναι ο στόχος κάθε χρόνο. Το κίνητρό μου παραμένει το ίδιο. Η επόμενη χρονιά θα είναι πολύ σημαντικό. Ελπίζω να είμαι έτοιμος να παλέψω για τα πράγματα που θέλω εγώ να παλέψω. Θα δουλέψω σκληρά στην off-season για να είμαι έτοιμος από το ξεκίνημα”.

The post Ναδάλ: “Έχασα μια μεγάλη ευκαιρία” appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα