ATP Finals: στον τελικό του ΑΤP Finals με ΕΠΟΣ ο Τιμ!

Σε έναν ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ  σε εξέλιξη πρώτο ημιτελικό του Nitto ATP Finals, ο Ντομινίκ Τιμ επικράτησε του Νόβακ Τζόκοβιτς επιστρέφοντας από 0-4 στο tie break του τρίτου σετ!

ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ, ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ!

Το τένις είναι το καλύτερο άθλημα στον κόσμο για τις συγκλονιστικές στιγμές που προσφέρει και ο αγώνας του Νόβακ Τζόκοβιτς με τον Ντομινίκ Τιμ

θα μείνει στο “χρονοντούλαπο” της ιστορίας για πάρα πολλά χρόνια!

Σε ένα απίστευτο σε εξέλιξη ματς όπου ο Νόβακ Τζόκοβιτς έσωσε τέσσερα match points(!) του Ντομινίκ Τιμ στο δεύτερο σετ και είχε προβάδισμα 4-0 στο tie break του τρίτου σετ, ο Αυστριακός βρήκε τα τεράστια ψυχικά αποθέματα να κάνει ένα τρομακτικό φίνις στο ματς και να κερδίσει τον Σέρβο με 7-5, 6-7(10), 7-6(5) για να προκριθεί, για δεύτερη σερί σεζόν, στον τελικό του ATP Finals!

Ελάχιστοι θα πίστευαν ότι στο 0-4 του δεύτερου tie break του ματς, ο Ντομινίκ Τιμ, έχοντας στο μυαλό του τα τέσσερα χαμένα match points του δεύτερου σετ, θα έβρισκε την δύναμη να επιστρέφει κόντρα σε ένα “πνευματικό κτήνος” όπως είναι ο Νόλε.

Και όμως, έγινε ο μόλις δεύτερος τενίστας, μετά τον Κάιλ Έντμουντ, που κερδίζει φέτος tie break από τον θρυλικό Σέρβο και μαζί πήρε ένα αλησμόνητο εισιτήριο για τον τελικό της Κυριακής!

Αγωνιστικά, ο Τιμ ήταν καλύτερος του Τζόκοβιτς και είχε φυσικά τέσσερες ανεπανάληπτες ευκαιρίες να “καθαρίσει” το ματς από το δεύτερο σετ, ωστόσο, κάτι το τεράστιο άγχος που είχε κάτι και το “αλύγιστο” του τεράστιου Τζόκοβιτς έφεραν το ματς στα μέτρα του Σέρβου έως ότου φτάσουμε στο 4-0 και την τρομερή αντεπίθεση του Τιμ!

Βάσει της εικόνας των τενιστών που είδαμε στο κορτ, ο Τιμ άξιζε αγωνιστικά τη νίκη και τελικά την πήρε και θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο του τίτλο στο Λονδίνο κόντρα σε Μεντβέντεφ ή Ναδάλ και μια τεράστια ευκαιρία να ολοκληρώσει τη σεζόν 2020 με ονειρικό τρόπο!

Ο Τζόκοβιτς μένει για ακόμη μια χρονιά εκτός τίτλου στο Λονδίνο (τελευταίος το 2015) και σίγουρα θα “φυσάει και δεν θα κρυώνει” το απολεσθέν προβάδισμα στο 4-0 του tie break, ωστόσο, θα πρέπει να είναι υπερήφανος για το πόσο κοντά έφτασε στη νίκη αν και δεν βρέθηκε σε ιδιαίτερα καλή μέρα.

Ο Τιμ μπήκε κάπως αγχωμένα στο ματς κάνοντας αρκετά αβίαστα λάθη, ωστόσο, αυτό δεν αποτυπώθηκε στο σκορ με τους δύο τενίστες να βαδίζουν, δίχως break points, μέχρι το 5-5.

Εκεί ο Αυστριακός έβγαλε την ποιότητα που τον είδαμε να βγάζει κόντρα στον Ραφαέλ Ναδάλ στους ομίλους και, στη μοναδική break point ευκαιρία του σετ, έσπασε το σερβίς του Τζόκοβιτς και σέρβιρε άψογα για το 1-0 και ένα πολύ μεγάλο προβάδισμα νίκης.

Ο Τζόκοβιτς χρειαζόταν άμεση βελτίωση, ωστόσο, και το δεύτερο σετ κύλησε περίπου στον ίδιο ρυθμό με τον Τιμ να φτάνει σε δύο “χρυσά” break points αλλά ο Νόλε έφτασε πρώτος σε set point όταν ο Αυστριακός σέρβιρε στο 5-6 για να παραμείνει στο σετ.

Εκεί, έβγαλε τρομερή πνευματική δύναμη στέλνοντας το σετ στο tie break όπου είδαμε απίθανα, αδιανόητα πράγματα!

Ο Τιμ έφτασε με τρομερό πόντο σε match point στο 6-5 αλλά ο Τζόκοβιτς έβγαλε μεγάλο σερβίς, έφτασε όμως σε match point στο σερβίς του στο 7-6 χάνοντας το με διπλό λάθος(!) και ξανά στο 8-7 και πάλι στο σερβίς του χάνοντας το σε ράλι!

Ακολούθησε ακόμα ένα χαμένο match point στο σερβίς του Τζόκοβιτς στο 10-9 (πολύ γενναίος winner του Νόλε) πριν τιμωρηθεί για τις τόσες χαμένες ευκαιρίες από τον Τζόκερ που έστειλε με το εκπληκτικό 12-10 το ματς σε τρίτο σετ!

Ο Νόλε είχε ξεκάθαρα το μομέντουμ ενόψει του τρίτου σετ, ο Τιμ θα μπορούσε εύκολα να έχει διαλυθεί ψυχολογικά από την εξέλιξη αυτή αλλά τίποτα από αυτά δεν συνέβη!

Ο αγώνας συνέχισε να παίζεται στην κόψη του ξυραφιού, δεν είδαμε κάποιο break point και οι δυο τους έλυσαν τις διαφορές τους με ακόμα ένα tie break!

Η πίεση του Τιμ φάνηκε τελικά εκεί καθώς ο Αυστριακός ήταν τραγικός στην αρχή της διαδικασίας μένοντας πίσω με το, σχεδόν απαγορευτικό για ανατροπή, 0-4, πριν ξεκινήσει μια αλησμόνητη αντεπίθεση!

Πήρε έξι(!) σερί πόντους με τρομερό τένις φτάνοντας σε διπλό match point και τελικά, στο έκτο του match point, είδε με ανακούφιση μια άμυνα του Νόλε να καταλήγει έξω!

Σασπένς, εναλλαγές συναισθημάτων, συγκινήσεις που μόνο το τένις μπορεί να προσφέρει!

ATP FINALS DRAW | OOP (-2h)

Κώστας Αϊτάκης

The post ATP Finals: στον τελικό του ΑΤP Finals με ΕΠΟΣ ο Τιμ! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα