Αποφασισμένος να το παλέψει με την PTPA

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, μετά την ανακοίνωση του, ότι του έχει προταθεί να επιστρέψει στο ATP Player Council. Ο 17-φορές πρωταθλητής Grand Slam και πρώην πρόεδρος του Συμβουλίου παραιτήθηκε τον περασμένο Αύγουστο, μαζί με τον Βασέκ Ποσπίσιλ.

Ο Νόλε μετά την αποχώρηση του, δημιούργησε το δικό συμβούλιο παικτών, που ονομάζεται Professional Tennis

Players Association (PTPA).

Ο Σέρβος αναφέρθηκε στην αντιπαράθεση του με την ΑΤΡ.

“Έχω προταθεί από τους συναθλητές μου. Δεν θα είχα θέσει υποψηφιότητα για το συμβούλιο σε διαφορετική περίπτωση” δήλωσε ο Νόβακ. Ισχυρίστηκε επίσης ότι οι κανόνες της ATP άλλαξαν για να τον κρατήσουν εκτός Συμβουλίου.

“Μέχρι χθες το βράδυ, ήθελα να συνεργαστώ με την ATP ως ένας από τους ιδρυτές της PTPA, αλλά με την ψήφιση του νέου κανόνα δεν μπορείς να είσαι μέλος του Συμβουλίου και οποιουδήποτε άλλου φορέα ταυτόχρονα. Η ΑΤΡ έστειλε σαφές μήνυμα ότι δεν θέλει τη PTPA και όποιον παίκτη εμπλέκεται με αυτή”, σημείωσε ο Νο1 του κόσμου.

“Η Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών (ATP), στέκεται πάλι ενάντια στις επιθυμίες μεγάλης ομάδας παικτών που πρότεινε τον Βασέκ Ποσπίσιλ και εμένα. Δεν είμαστε εμείς που υποβάλαμε αίτηση, όπως έχει αναφερθεί στα μέσα ενημέρωσης”, πρόσθεσε.

Ο Σέρβος κατηγόρησε και τους επικεφαλής της ATP ότι καταφεύγουν σε πολιτικά παιχνίδια για να τον κρατήσουν εκτός Συμβουλίου.

“Αυτά είναι πολιτικά παιχνίδια που λαμβάνουν χώρα στο παρασκήνιο και δεν βλέπετε σχεδόν τίποτα γραμμένο γι’ αυτα. Ωστόσο είναι σημαντικό να γράψουμε ότι ο Νόβακ Τζιόκοβιτς είναι υποκριτής. Δεν είναι η πρώτη φορά, είμαι συνηθισμένος σε αυτό. Τέτοιου είδους κινήσεις μου δίνουν ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο, να πράξω το σωστό για το άθλημα και για τους συναθλητές μου”.

“Αυτή είναι μόνο η αρχή για τη PTPA, πρέπει να δούμε ποια θα είναι η επόμενη στρατηγική μας κίνηση. Προφανώς θα χρειαστεί να διαφοροποιήσουμε την προσέγγιση μας από τώρα και στο εξής. Τουλάχιστον γνωρίζουμε πού βρισκόμαστε όσον αφορά την ATP”, είπε ο Νόβακ εξηγώντας ότι η οργάνωση του θα πρέπει να αλλάξει την προσέγγιση της μετά και τον νέο κανόνα που ψηφίστηκε από την Ένωση Επαγγελματιών Τενιστών.

Γιάννης Μαύρος

The post Αποφασισμένος να το παλέψει με την PTPA appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα