Ήττα από Αίγυπτο – Θα παλέψει για την παραμονή η Ελλάδα

Η εθνική μας ομάδα τένις γυναικών δεν κατάφερε να κερδίσει την αντίστοιχη ομάδα της Αιγύπτου, στην 3η ημέρα αγώνων της φάσης των ομίλων του τουρνουά της 2ης κατηγορίας της Ευρωαφρικανικής ζώνης, στο Billie Jean King Cup, και μοιραία έμεινε στην 3η θέση του Group, κι αυτόματα εκτός διεκδίκησης της ανόδου.

Αν και η νίκη της Μιχαέλας Λάκη στο 1ο ματς της Πέμπτης

(14/4) έφερε μόλις… δυο sets μακριά την εθνική μας από την πρόκριση στα νοκ-άουτ, οι δυο συνεχόμενες straight sets ήττες που ακολούθησαν σε μονό και διπλό, έστειλαν την Ελλάδα στην 3η θέση, να υστερεί στην τριπλή ισοβαθμία και την άφησαν να παλέψει για την παραμονή της στην κατηγορία.

Αίγυπτος, Νορβηγία και Ελλάδα τερμάτισαν τον όμιλο έχοντας από μια νίκη και όλες, έχοντας 3-3 κερδισμένα ties. Η πρόκριση κρίθηκε στα κερδισμένα sets των αναμετρήσεων, με την εθνική μας να βιώνει τον πικρό αποκλεισμό, πραγματικά στα σημεία.

Ονειρεμένο ξεκίνημα με Λάκη

Η 17χρονη Μιχαέλα Λάκη πανηγύρισε την 1η ever νίκη της με το εθνόσημο στο στήθος (αγωνιζόμενη στην κατηγορία των γυναικών) κι έφερε πολύ κοντά σε μια μεγάλη πρόκριση την εθνική.

Μετά την ήττα στο ντεμπούτο της (13/4) από τη Νορβηγίδα, Μαλέν Χέλγκο, η Λάκη πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση, επικράτησε της Αιγύπτιας, Σάντρα Σαμίρ (Νο419) με 6-3, 6-4 και έχρισε φαβορί για την πρόκριση την ομάδα της.

Δυο sets χρειαζόντουσαν από εκεί και πέρα οι αθλήτριες του Νίκου Αλεξίου (αρχηγός) για να “σφραγίσουν” θέση στα νοκ-άουτ ανόδου.

Δεν τα κατάφερε η Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ είχε μακράν το δυσκολότερο έργο του τριημέρου, μιας και στο 2ο ματς της ημέρας, κλήθηκε να αντιμετωπίσει την Νο61 τενίστρια του κόσμου, Μάγιαρ Σέριφ.

Η Αιγύπτια εμφανίστηκε κυνική, δεν έχασε set από την Ελληνίδα πρωταθλήτρια και με 6-3, 6-3 μέσα σε μια ώρα και 38 λεπτά αγώνα, έστειλε τη μάχη στο 1-1. Η πρόκριση θα κρινόταν στο ματς διπλού, με την Ελλάδα να θέλει νίκη.

Νέα ήττα και αποκλεισμός από τα play-offs ανόδου

Εκεί, Δέσποινα Παπαμιχαήλ και Ελένη Χριστοφή, δεν μπόρεσαν να κάνουν ότι έκαναν μια ημέρα νωρίτερα κόντρα στη Νορβηγία και με straight sets ήττα από τις αδερφές Σέριφ, ολοκλήρωσαν την πορεία της εθνικής στον όμιλο.

Μετά από μια ώρα και 38 λεπτά, Ράνα Αχμέντ Σέριφ και Μάγιαρ Σέριφ επικράτησαν με 6-4, 6-2, στέλνοντας την Αίγυπτο στην 2η θέση, πίσω από την 1η Νορβηγία.

Η τελική κατάταξη του ομίλου

Στην τριπλή ισοβαθμία, η Νορβηγία υπερίσχυσε, γιατί μέτρησε 9-7 κερδισμένα sets υπέρ της, με την Αίγυπτο να ακολουθεί 2η, έχοντας 7-7. Η Ελλάδα ολοκλήρωσε τις εμφανίσεις της με 6-8 κατά της και έμεινε 3η, χάνοντας τα τελευταία τέσσερα sets της στο Group.

Την Παρασκευή (15/4), η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει το Λουξεμβούργο με φόντο την παραμονή στην 2η κατηγορία της Ευρωαφρικανικής ζώνης.

BILLIE JEAN KING CUP GROUP II DRAWS AND RESULTS 

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Ήττα από Αίγυπτο – Θα παλέψει για την παραμονή η Ελλάδα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα