Στα προημιτελικά ο ουσιαστικός Τσιτσιπάς (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς έκανε ένα ακόμη βήμα προς την υπεράσπιση του τίτλου του στο Monte Carlo Masters, επικρατώντας του Σέρβου και Νο62 τενίστα στον κόσμο, Λάσλο Τζέρε, με 7-5, 7-6(1), εξασφαλίζοντας την πρόκριση στα προημιτελικά του θεσμού για 2η σερί χρονιά. 

Ο Νο5 του κόσμου έφτασε στην 19η νίκη του στη σεζόν (19-7), αλλά και στην 7η συνεχόμενη στο Μόντε Κάρλο, δείχνοντας συνέπεια στο service του, το οποίο τον βοήθησε όσες φορές βρέθηκε σε δύσκολη θέση. 

Παράλληλα ο Έλληνας τενίστας, αντεπεξήλθε στην πίεση που δέχθηκε στο backhand, ενώ ήταν ουσιαστικός στις κρίσιμες

στιγμές του αγώνα.



Το 1ο set ήταν αρκετά κλειστό με τους δύο παίκτες να δείχνουν συνέπεια στο service τους, με τον Τζέρε να κερδίζει το 89% των πόντων από το 1ο service (16/18) και τον Τσιτσιπά το 76% (19/25). 

Η πρώτη απειλή ήρθε από τον Σέρβο και Νο62 του κόσμου, ο οποίος έφτασε πρώτος σε break-point με τον Τσιτσιπά ωστόσο να το σβήνει με εξαιρετικά service παίρνοντας προβάδισμα με 2-1. 

Στο 10ο game ήρθε το πρώτο… μήνυμα από τον Τσιτσιπά, ο οποίος έφτασε σε set-point, αλλά ήταν η σειρά του Τζέρε να σερβίρει εκπληκτικά κάνοντας ένα μεγάλο hold (5-5). 

Ό,τι δεν κατάφερε ο Έλληνας τενίστας σε εκείνο το σημείο, το έκανε στο τελευταίο game, με τον Τζέρε να μη βρίσκει ούτε μια φορά πρώτο service, κάνοντας παράλληλα μαζεμένα αβίαστα λάθη ειδικά σε inside-out χτυπήματα.

Το γεγονός αυτό το εκμεταλλεύτηκε ο Τσιτσιπάς, ο οποίος παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο game με 30/0, βρήκε το μοναδικό break του set φτάνοντας στην κατάκτηση μετά από 55 λεπτά. 



Το 2ο set ξεκίνησε με το ίδιο σενάριο…Ο Τζέρε έφτασε και πάλι πρώτος σε break-point (30/40), αλλά και πάλι ο Τσιτσιπάς είχε τις λύσεις από τη θέση του service διατηρώντας το προβάδισμα με 2-1. 

Με τους δύο παίκτες να κρατούν το service τους, το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Τσιτσιπάς ήταν εξαιρετικός, κερδίζοντας τους πρώτους 5 πόντους (5/0) για να κλείσει το παιχνίδι με 7-6(1).



Στα προημιτελικά, θα αντιμετωπίσει Ντιέγκο Σβάρτσμαν, ο οποίος πανηγύρισε δύσκολη νίκη με ανατροπή, σε βάρος του Λορέντσο Μουζέτι.

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Στα προημιτελικά ο ουσιαστικός Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα