Monte Carlo: Ασταμάτητος ο Φοκίνα

Μετά το θρίαμβο απέναντι στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Ισπανός και Νο46 του κόσμου, Αλεχάνδρο Νταβίντοβιτς Φοκίνα κέρδισε και τον προερχόμενο από τον τίτλο στο τουρνουά του Μαρακές της περασμένης εβδομάδας, Νταβίντ Γκοφάν με 6-4, 6-1 εξασφαλίζοντας όπως και πέρσι τη συμμετοχή του στα προημιτελικά. 

Ο Ισπανός, ο οποίος χρειάστηκε 92 λεπτά για να φτάσει στην πρόκριση, πέρασε το 82% των πρώτων service, κερδίζοντας το 71% των πόντων, την ίδια ώρα που ο Γκοφάν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με μόλις

36% στο 1ο service κάτι που σήμαινε ότι χρειάστηκε να παίξει σχεδόν σε όλο το παιχνίδι με το 2ο με το ποσοστό του να φτάνει το 42%. 

Ο Φοκίνα προηγήθηκε με 4-1 στο 1ο set, με τον Γκοφάν να παραμένει “ζωντανός” σβήνοντας, στο επόμενο game 4 break-points μειώνοντας σε 4-2. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Βέλγος πήρε πίσω το break και με ένα ακόμα δύσκολο hold ισοφάρισε σε 4-4. 

Αυτό όμως ήταν και το τελευταίο κερδισμένο game στο set για τον Βέλγο, καθώς ο Φοκίνα με δύο σερί games πήρε προβάδισμα με 1-0. 

Στο 2o set τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα για τον Ισπανό, ο οποίος κατέκτησε τα πρώτα 4 games (4-0) την ίδια στιγμή που ο Γκοφάν δεν μπορούσε να κρατήσει το service του. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Βέλγος δεν έφτασε σε hold στο 2ο set με το μοναδικό κερδισμένο game να προέρχεται από break. 

Αυτή ήταν η 6η νίκη καριέρας στο τουρνουά για τον Φοκίνα (6-1), ο οποίος μάλιστα η μοναδική του ήττα έχει σημειωθεί από την περσινή του εγκατάλειψη στον προημιτελικό με τον Στέφανο Τσιτσιπά. 

Στους “8” ο Ισπανός θα παίξει απέναντι στον Αμερικανό Τέιλορ Φριτς, ο οποίος νωρίτερα επικράτησε του συμπατριώτη του, Σεμπάστιαν Κόρντα. 

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

The post Monte Carlo: Ασταμάτητος ο Φοκίνα appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα