Με Σβάρτσμαν στους “8” ο Τσιτσιπάς (vids)

Τον εξαιρετικό στο χώμα και Νο16 τενίστα στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ, Ντιέγκο Σβάρτσμαν, θα αντιμετωπίσει Στέφανος Τσιτσιπάς στα προημιτελικά του Monte Carlo Masters.

Ο βραχύσωμος Αργεντινός πραγματοποίησε σπουδαία ανατροπή κόντρα στον Λορέντσο Μουζέτι, αφού βρέθηκε να χάνει με set και break (2-6, 1-3), πριν ανεβάσει κατακόρυφα ρυθμό, κερδίσει 11 από τα επόμενα 15 games του ματς και φτάσει στην πολύ σημαντική πρόκριση για τους “8”

του τουρνουά.

Μετά από 2 ώρες και 34 λεπτά μεγάλης μάχης, ο Σβάρτσμαν επικράτησε του 20χρονου Ιταλού με 2-6, 6-4, 6-3 και πανηγύρισε την 2η πρόκριση της καριέρας του στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο (2017).

Back from the brink @dieschwartzman outlasts Musetti 2-6 6-4 6-3 to set up a quarter-final meeting with Tsitsipas in Monte-Carlo!#RolexMCMasters pic.twitter.com/6yWS9PS40g

Tennis TV (@TennisTV) April 14, 2022

Αδύναμο σημείο στο παιχνίδι του 29χρονου Αργεντινού, φυσικά το σερβίς του. Πράγμα το οποίο θα πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Τσιτσιπάς στον μεταξύ τους προημιτελικό της Παρασκευής (15/4), αν θέλει να προχωρήσει στο τουρνουά.

Κόντρα στον Μουζέτι, ο Σβάρτσμαν κέρδισε μόλις 41/84 πόντους πίσω από το σερβίς του, ενώ δέχθηκε επτά breaks από τον αντίπαλό του (7/14 b.p. ο Ιταλός).

Τσιτσιπάς και Σβάρτσμαν έχουν τεθεί αντιμέτωποι τρεις φορές στο παρελθόν, με τον ύψους 1.70μ. Αργεντινό, να έχει το Η2Η υπέρ του στο 2-1. Βέβαια, στη μοναδική τους συνάντηση στο χώμα, ο Έλληνας τενίστας είχε βγει νικητής (Βαρκελώνη, 2018).

Go go Diego

From 6-2 3-1 down, @dieschwartzman forces a decider vs Musetti at #RolexMCMasters! pic.twitter.com/m9tDbjKCwY

Tennis TV (@TennisTV) April 14, 2022

Οι δυο τους έχουν προλάβει και έχουν αγωνιστεί ως αντίπαλοι μέσα στο 2022. Πιο συγκεκριμένα, στις 3 Ιανουαρίου, ο Σβάρτσμαν επικράτησε του Τσιτσιπά με 2-1, στο πλαίσιο των αναμετρήσεων για το ATP Cup.

Βέβαια, οι συνθήκες τότε ήταν εντελώς διαφορετικές, μιας και ο Στέφανος σε εκείνο το ματς πραγματοποίησε την επανεμφάνισή του, μετά την εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε στον αγκώνα.

MONTE CARLO MASTERS SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW l OOP (-1h)

Δημήτρης Χαλιάπας

The post Με Σβάρτσμαν στους “8” ο Τσιτσιπάς (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα