Ενας γίγαντας στον δρόμο του Στέφανου!

21:32 8/7/2018 - Πηγή: Tennis24
Ο Στεφανός Τσιτσιπάς έχει ήδη γράψει τη δική του ιστορία με την παρουσία του στη δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon και τον τέταρτο γύρο του τουρνουά, ωστόσο, θέλει να προχωρήσει ακόμα παραπέρα με το πρώτο του εμπόδιο να είναι ο Τζον Ισνερ!

Ο 19χρονος τενίστας έχει συγκλονίσει και πάλι σύσσωμη την παγκόσμια τενιστική κοινότητα με τα κατορθώματά του στη δεύτερη μόλις παρουσία του σε βασικό ταμπλό Wimbledon!

Ο ραγδαία εξελισσόμενος Στέφανος έχει αποκλείσει σε σειρά τους Γκρεγκουάρ Μπαρέρ (τέσσερα σετ), Τζάρεντ Ντόναλτσον (πέντε

σετ μετά από συγκλονιστική μάχη) και Τόμας Φαμπιάνο (πολύ εύκολα στα τρία σετ) για να φθάσει στη δεύτερη εβδομάδα του Wimbledon που ήταν και ο βασικός του στόχος στη φετινή διοργάνωση δίχως αυτό να σημαίνει ότι δεν ορέγεται και άλλα!

Οι φιλοδοξίες του 19χρονου Ελληνα τενίστα φθάνουν στον…Θεό, άλλωστε, όπως ο ίδιος περιέγραψε στη συνέντευξη τύπου μετά την τρίτη νίκη του στο Λονδίνο, θέλει να γίνει ο καλύτερος όλων και να κερδίσει ό,τι περισσότερο μπορεί στο άθλημα του τένις!

Με ωριμότητα που κανονικά παραπέμπει σε μεγαλύτερο ηλικιακά τενίστα, εκπληκτικό στο σύνολό του επιθετικό τένις αλλά και τεράστια πνευματική δύναμη (δείτε ματς με τον Ντόναλτσον), ο Στεφ βρίσκεται πανάξια στον τέταρτο γύρο στον οποίο φυσικά είναι πρωτάρης σε Slam αλλά το ίδιο ισχύει και για τον επόμενό του αντίπαλο του, Τζον Ισνερ, μιλώντας για το Wimbledon φυσικά!

Ο 33χρονος τενίστας που φέτος κατέκτησε τον μεγαλύτερο τίτλο της καριέρας του στο Masters του Μαϊάμι θα είναι ο, ειδικών συνθηκών, αντίπαλος του Τσιτσιπά ένα βήμα μόλις πριν τα προημιτελικά, που, αν έρθουν, θα είναι ίσως η πιο μεγάλη επιτυχία στην ιστορία του ελληνικού τένις!

Στις 16:30 GR περίπου, οι δύο τενίστες που τα είπαν και πέρσι στην Σανγκάη, με τον Αμερικανό να επικρατεί πολύ δύσκολα με δύο tie breaks θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο big servers που θα κριθεί, όπως ορθά ανέφερε ο ίδιος ο Στεφ, σε πολύ λίγους πόντους και σε όποιον καταφέρει να βάλει περισσότερες φορές τη μπάλα μέσα στις επιστροφές!

Ενα ματς-πρόκληση για τον Στέφανο όχι με τον πιο βολικό αντίπαλο είναι η αλήθεια αλλά ευρισκόμενος στη δεύτερη εβδομάδα ενός Major δεν υπάρχει βατός αντίπαλος.

Πάντως, ο Στεφ μπορεί να χτυπήσει τα αδύναμα σημεία του Αμερικανού που είναι σίγουρα η αντοχή στα ράλι, οι πολύ μέτριες επιστροφές και τα πενιχρά τρεξίματα.

Ωστόσο, εκεί που πρέπει να τα δώσει όλα είναι στο να “διαβάσει” το σερβίς του Αμερικανού, όσο αυτό είναι εφικτό βέβαια με τις…ρουκέτες που εξαπολύει αλλά και να είναι απόλυτα αποτελεσματικός στις όποιες break point ευκαιρίες του παρουσιαστούν, κάτι που δεν έχει κάνει στο τουρνουά (δείτε πάλι ματς με Ντόναλτσον).

Επειδή τρώγοντας ανοίγει η όρεξη, αν ο Στεφ κερδίσει τον Ισνερ πέφτει λογικά πάνω σε ακόμα έναν τεράστιο server, τον Μίλος Ράονιτς αν ο Καναδός επικρατήσει της έκπληξης του τουρνουά, Μακένζι Μακντόναλντ!

Στο βάθος υπάρχει φυσικά ο Ρότζερ Φέντερερ στα ημιτελικά αλλά αυτό φαντάζει ακόμα αβάσταχτα πρόωρο!

Σε κάθε περίπτωση, ό,τι και αν γίνει στον αγώνα της Δευτέρας, η παρουσία του Στέφανου στο φετινό Wimbledon είναι καθόλα επιτυχημένη όπως απόλυτα επιτυχημένη είναι γενικά η σεζόν που κάνει που σε λίγα χρόνια θα μνημονεύεται σαν την breakthrough σεζόν του νεαρού τενίστα!

Κώστας Αϊτάκης

The post Ενας γίγαντας στον δρόμο του Στέφανου! appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα