Middle Sunday – H παράδοση που κρατάει καλά στο Wimbledon

10:44 8/7/2018 - Πηγή: Tennis24

Ημέρα ξεκούρασης η σημερινή για τους αθλητές στο Wimbledon αφού παραδοσιακά την πρώτη Κυριακή της διοργάνωσης, τη λεγόμενη Middle Sunday, δεν πραγματοποιούνται αγώνες και οι αθλητές ξεκουράζονται με τον 4ο γύρο να ξεκινάει τη Δευτέρα.

Η παράδοση είναι μια έννοια που έχει τεράστια σημασία για το Wimbledon.

Οι πολλές και αυστηρές παραδόσεις ίσως δημιουργούν κάποια προβλήματα στους τενίστες, όμως μια από αυτές σίγουρα την υποδέχονται με μεγάλη χαρά και

δεν είναι άλλη απ’τη Middle Sunday.

Την πρώτη Κυριακή της διοργάνωσης δεν διεξάγονται αγώνες στο All England Club, όμως οι ιστορικές εγκαταστάσεις γεμίζουν και πάλι από κόσμο καθώς τα προπονητικά courts είναι γεμάτα από μεγάλα αστέρια του αθλήματος και οι θεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τα ινδαλματά τους, τρώγοντας τις παραδοσιακές φράουλες με κρέμα ή πίνοντας Pimms.

Το Wimbledon είναι το μοναδικό Grand Slam από τα τέσσερα στη χρονιά που χρησιμοποιεί την μεσαία Κυριακή για ξεκούραση και είναι το μόνο που διαρκεί 13 ημέρες, ξεκινώντας Δευτέρα και τελειώνοντας, τη δεύτερη Κυριακή.

Ειδικά μετά την κατασκευή της οροφής στο κεντρικό court του All England Club, έχει εγκαταλειφθεί ο φόβος να παραταθεί το τουρνουά, όπως έγινε το 2001 όταν Γκόραν Ιβανίσεβιτς και Πατ Ράφτερ αγωνίστηκαν την τρίτη Δευτέρα στον τελικό με τον Κροάτη να στέφθεται πρωταθλητής.

Επίσης, η βροχή ανάγκασε τρεις φορές στο παρελθόν τους διοργανωτές να χρησιμοποιήσουν την Middle Sunday για αγωνιστικούς λόγους.

Το 1991, το 1997, το 2004 και το 2016, την πρώτη Κυριακή της διοργάνωσης πραγματοποιήθηκαν κανονικά αγώνες λόγω της βροχής των προηγούμενων ημερών που πήγαν πολύ πίσω το πρόγραμμα.

Και στις τρεις περιπτώσεις οι διοργανωτές ονόμασαν την Κυριακή “People’s Sunday”, δίνοντας τη δυνατότητα στους θεατές να παρακολουθήσουν τους αγώνες με πολύ μειωμένες τιμές.

Στη φετινή διοργάνωση, η βροχή έχει δημιουργήσει ελάχιστα προβλήματα στους διαγωνιζόμενους.

Έτσι, υπομονή μέχρι αύριο όταν θα αρχίσει και πάλι το Championships με τους πρώτους αγώνες του 4ου γύρου, μπαίνοντας στην τελική ευθεία για τη στέψη των πρωταθλητών…

The post Middle Sunday – H παράδοση που κρατάει καλά στο Wimbledon appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα