WTA Race: Παραμένει στο No9 η Σάκκαρη – Αύξησε τη διαφορά η Ζαμπέρ

Μετά την ήττα της Μαρίας Σάκκαρη από την Τζέσικα Πεγκούλα στον ημιτελικό του Toray Pan Pacific Open του Τόκιο, αλλά και την κατάκτηση του Ningbo Open από την Ονς Ζαμπέρ, έχουμε νέα δεδομένα στο WTA Race, περίπου ένα μήνα πριν τα WTA Finals στο Κανκούν.

Συγκεκριμένα, η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια παραμένει στο No9 της κούρσας, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας από όσες την “καταδιώκουν”, αλλά οφείλει να

προσέχει και τις πορείες των Πέτρα Κβίτοβα (No11), Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα (No13), Γελένα Οσταπένκο (No14) και Ντάρια Κασάτκινα (No15), καθώς σε ενδεχόμενες μεγάλες πορείες έχουν μαθηματικές πιθανότητες να την προσπεράσουν.

Παράλληλα, η Μαρία στοχεύει στο να προσπεράσει σύντομα την 29χρονη Τυνήσια, που μετά τον θρίαμβό της στο 250άρι της Κίνας αύξησε τη διαφορά στους 555 βαθμούς, και έχει αβαντάζ για την πρόκριση στα τελικά της WTA (29/10-5/11), λίγο πριν το φινάλε της σεζόν.

Αν η Σάκκαρη είχε καταφέρει να προκριθεί σήμερα, και αύριο (Κυριακή 1/10) κέρδιζε στον μεγάλο τελικό, θα μείωνε την προηγούμενη διαφορά τους και θα έμπαινε δυνατά στο κόλπο της πρόκρισης. Ωστόσο το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό, και η προσοχή όλων στρέφεται στο 1000άρι του Πεκίνο.

Τι μπορεί να αποφέρει στη Σάκκαρη μια καλή πορεία στο Πεκίνο

Την ερχόμενη εβδομάδα παίρνει τη σκυτάλη στην ασιατική περιοδεία το China Open, όπου θα συμμετέχουν τα περισσότερα ονόματα της ελίτ του γυναικείου τένις, και κάθε μεγάλη πορεία μετράει διπλά, καθώς συμβάλει τόσο στην άνοδο της παγκόσμιας κατάταξης, όσο και στο Race για τα Finals.

Σε περίπτωση που η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια συνεχίσει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις και κάνει μία ακόμα μεγάλη πορεία σε 1000άρι τουρνουά, θα αυξήσει τη βαθμολογική συγκομιδή της στα WTA Rankings, εξασφαλίζοντας με σιγουριά την παραμονή της στο Top-6, ενώ την ίδια ώρα θα πλησιάσει -ή και θα προσπεράσει- την Καρολίνα Μούχοβα, και θα μπει στην 8άδα του Race.

Πέρα από την Τσέχα, η Σάκκαρη οφείλει να προσέχει και τις πορείες των Ονς Ζαμπέρ και Μαρκέτα Βοντρούσοβα, που θα παίξουν αμφότερες στο Πεκίνο. Αν αυτές δεν προχωρήσουν πολύ στη διοργάνωση, τότε η άνοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη, και η Μαρία να “σκαρφαλώσει” κι’ άλλες θέσεις στην κούρσα για τα Finals.

Προκρίθηκε η Πεγκούλα – Μένουν 3 εισιτήρια ακόμα για το Κανκούν

Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε πως με τη σημερινή της νίκη, η 29χρονη Αμερικανίδα δεν εξασφάλισε μόνο την παρουσία της στον τελικό του 500αριού του Τόκιο, αλλά και την πρόκρισή της στα WTA Finals, καλύπτοντας το όριο των 4.640 βαθμών (έφτασε τους 4.700).

Μαζί με την Πεγκούλα, την πρόκρισή τους έχουν εξασφαλίσει εδώ και καιρό οι Αρίνα Σαμπαλένκα, Ίγκα Σφιόντεκ, Κόκο Γκοφ και Έλενα Ριμπάκινα, και πλέον απομένουν 3 εισιτήρια προς διεκδίκηση, με τις Μαρκέτα Βοντρούσοβα, Καρολίνα Μούχοβα και Ονς Ζαμπέρ να καλύπτουν για την ώρα τις θέσεις.

The post WTA Race: Παραμένει στο No9 η Σάκκαρη – Αύξησε τη διαφορά η Ζαμπέρ appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα