Τόκιο: Έβαλε στοπ στο σερί της Σάκκαρη η Πεγκούλα (vids)

Πολύ κοντά στη 2η διαδοχική παρουσία της σε τελικό έφτασε η Μαρία Σάκκαρη, που έπαιξε με την Τζέσικα Πεγκούλα στα ημιτελικά του Toray Pan Pacific Open του Τόκιο, αλλά έχασε με 6-2, 6-3, έπειτα από μία ώρα και 25 λεπτά αγώνα, μένοντας εκτός συνέχειας.

Η 28χρονη Ελληνίδα τενίστρια δεν μπορούσε να ακολουθήσει στους ρυθμούς της No4 του κόσμου, που ήταν καταιγιστική στο κεντρικό κορτ, και έτσι ηττήθηκε καθαρά στον 2ο χρονικά ημιτελικό της WTA 500 διοργάνωσης, για να ολοκληρωθούν εδώ οι προσπάθειές

της.

Αυτή ήταν η πρώτη ήττα της Μαρίας μετά από 7 συνεχόμενες νίκες στο Tour, αλλά και η πρώτη απώλεια set μετά από ισάριθμους αγώνες, με την 29χρονη Αμερικανίδα να βάζει στοπ στο σερί της, και να της στερεί την ευκαιρία να διεκδικήσει τον πρώτο 500άρι τίτλο της.

Πλέον, η Πεγκούλα εστιάζει στον τελικό της Κυριακής (1/10) στην πρωτεύουσα της Ιαπωνίας κόντρα στην Βερόνικα Κουντερμέτοβα, που επικράτησε νωρίτερα της συμπατριώτισσάς της, Αναστάσια Παβλιουτσένκοβα με 7-6(6), 6-7(2), 6-3. Η No2 του ταμπλό θα διεκδικήσει τον 4ο τίτλο της καριέρας της.

Όσον αφορά την Σάκκαρη, έχει εξασφαλίσει την παρουσία της και γι’ αυτή την εβδομάδα στο No6 του κόσμου, διατηρώντας απόσταση ασφαλείας τόσο από την 7η Ονς Ζαμπέρ, όσο και από την 5η Έλενα Ριμπάκινα.

Παράλληλα, στη “μάχη” του Race η Ελληνίδα διατηρείται με ασφάλεια στην 9η θέση, και απέχει πλέον 555 βαθμούς από την 29χρονη Τυνήσια, που κατέκτησε το Nigbo Open στην Κίνα, ενώ οφείλει να προσέχει και τις τενίστριες που την “καταδιώκουν”.

Το ματς:

Σχετικά με την εξέλιξη του αγώνα, αμφότερες πέτυχαν από τέσσερις άσους, ενώ η Μαρία υπέπεσε και σε 4 αβίαστα σφάλματα, την ώρα που η Αμερικανίδα σημείωσε και ένα παραπάνω (5). Η Σάκκαρη υστέρησε σε πόντους πίσω από το 1ο service της (45%, 22/49), ενώ κατάφερε να σώσει μόλις τις τρεις από τις 8 απειλές για break.

Από την άλλη, η Πεγκούλα έχασε μόλις μία φορά την ακεραιότητα του service της (8/9), πέτυχε 5 break ανοίγοντας ουκ ολίγες φορές το κορτ, και είχε επιβάλλει εξ’ αρχής τον ρυθμό της, για να οδηγήσει την αναμέτρηση εκεί που ήθελε.

Στο 1ο set, αν και η Ελληνίδα τενίστρια ξεκίνησε με service game, η Πεγκούλα απέκτησε άμεσα τα ηνία του παιχνιδιού πετυχαίνοντας σερί με 5/5 κερδισμένα games, έχοντας “κλειδώσει” το προβάδισμα νίκης (5-1). Η Σάκκαρη “γλύτωσε” από νέο break στο 7ο game (5-2), έχασε 4 BP στο φινάλε για να μειώσει, και έτσι η Αμερικανίδα έκλεισε το πρώτο μέρος (6-2).

Advantage, Pegula

First set goes in favor of the 2nd seed in Tokyo!#TorayPPO pic.twitter.com/LLp2vl0lj8

wta (@WTA) September 30, 2023

Στην επανάληψη, η Μαρία ξεκίνησε με ιδανικό τρόπο τις προσπάθειές της για την ανατροπή, έχοντας πετύχει service game και break (2-0), αλλά δεν άργησε να αλλάξει χέρια το μομέντουμ, μιας και η Πεγκούλα έσβησε το break, και εν συνεχεία έκανε και δεύτερο για να αυξήσει την απόσταση (4-2).

Μέχρι το 8ο game η διαφορά έμεινε στα ίδια επίπεδα (5-3), ώσπου στο φινάλε της αναμέτρησης η Αμερικανίδα έφτασε σε τριπλό break/match point και τα κατάφερε με την πρώτη ευκαιρία, για να επιστρέψει στο τελικό WTA διοργάνωσης, αλλά και να “σφραγίσει” το εισιτήριο για τα WTA Finals.

Superb Performance @JPegula is heading to the #TorayPPO final after defeating Sakkari in Tokyo! pic.twitter.com/W1Uu0raErQ

wta (@WTA) September 30, 2023

(+6h) SINGLES DRAW | DOUBLES DRAW | OOP

The post Τόκιο: Έβαλε στοπ στο σερί της Σάκκαρη η Πεγκούλα (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα