Μόναστιρ: Ο Σκορίλας έχασε 7(!) MP και μαζί την πρόκριση

Ο Αλέξανδρος Σκορίλας έφτασε 7 φορές έναν πόντο μακριά από τη νίκη κόντρα στον εξαιρετικό 20χρονο Γάλλο Ζαν-Κριστιάν Μοραντέ, ο οποίος τελικά πήρε την πρόκριση με 1-6, 6-4, 7-6(9) για τα προημιτελικά του τουρνουά ITF των 15.000 του Μόναστιρ σε ένα παιχνίδι που ξεπέρασε τις 3 ώρες! 

Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έδειξε από την αρχή ότι έχει τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα, κάνοντας ένα εξαιρετικό 1ο set, στο οποίο παραχώρησε μόλις 3 πόντους πίσω από το πρώτο service

(11/14), αλλά και μόλις ένα game.

Στο 2ο σκέλος της αναμέτρησης ο Μοραντέ ξεκίνησε με γρήγορο break (1-0) το οποίο και κράτησε μέχρι το τέλος του set με τα ποσοστά του Γάλλου στους κερδισμένους πόντους στο πρώτο service να βελτιώνονται αισθητά (από 53% σε 78%) με τον Σκορίλα να προσπαθεί να πάρει πίσω στο χαμένο του service μέχρι το τελευταίο game

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι ο Γάλλος χρειάστηκε κάτι παραπάνω από 6 λεπτά, αλλά και 5 set-points για να κλείσει το set με 6-4 ισοφαρίζοντας σε 1-1. 

Στο τρελό και αδιανόητο 3ο set o Μοραντέ ξεκίνησε και πάλι με break (2-1) το οποίο και εξαργύρωσε αμέσως μετά στο μεγαλύτερης σε διάρκεια game (14 λεπτά) σβήνοντας και break-point του Σκορίλα. 

Ό,τι δεν κατάφερε να κάνει ο Έλληνας τενίστας σε εκείνο το σημείο το έκανε στο επόμενο service-game του Γάλλου φτάνοντας στο break ισοφαρίζοντας σε 3-3 για να πάρει το προβάδισμα αμέσως μετά με 4-3.

Η μεγάλη ευκαιρία για τον Σκορίλα ήρθε στο 10ο game όπου προηγήθηκε με 0/40 έχοντας τριπλό match-point με τον Μοραντέ ωστόσο να αντιδρά εξαιρετικά σβήνοντας και τις τρεις ευκαιρίες με τον Γάλλο να σβήνει και 4ο match-points στο service του προτού φτάσει σε ένα τεράστιο hold κάνοντας το 5-5. 

Το set οδηγήθηκε στο tie-break εκεί όπου ο Σκορίλας μετέτρεψε το αρχικό 0/2 σε 3/2, για να σβήσει στη συνέχεια το πρώτο match-point του Γάλλου (6/5) ισοφαρίζοντας σε 6/6. Από εκεί και πέρα ακολούθησαν 3 ακόμα match-points για τον Έλληνα τενίστα (7/6, 8/7, 9/8) με τον Μοραντέ να παίρνει τους τελευταίους 3 πόντους και μαζί την πρόκριση για την 8άδα. 

The post Μόναστιρ: Ο Σκορίλας έχασε 7(!) MP και μαζί την πρόκριση appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα