China open: Ο ντε Μινόρ έσβησε 3 MP και κέρδισε ξανά τον Μάρεϊ (vids)

Μετά από το Μόντε Κάρλο και το Queen’s ο Άλεξ ντε Μινόρ επικράτησε και πάλι του Άντι Μάρεϊ, αυτή τη φορά στο 500άρι του Πεκίνου επικρατώντας με 6-3, 5-7, 7-6(6) μετά από 2 ώρες και 50 λεπτά αγώνα.

Αυτή ήταν η 5η σερί νίκη του Αυστραλού κόντρα στον Βρετανό, αλλά και η 6η συνεχόμενη πρόκριση (συμπεριλαμβανομένου και το walk-over του Citi Open το 2018) με τον Μάρεϊ να αγνοεί τη νίκη στις αναμετρήσεις με τον ντε Μινόρ

Ο Αυστραλός και Νο12 του κόσμου χρειάστηκε μόλις ένα break (2-0) για να κατακτήσει το 1ο set

κάνοντας το 1-0, με τον Μάρεϊ να απαντάει στο επόμενο set, με τον Βρετανό να βρίσκει πρώτος break (4-2), τον ντε Μινόρ να απαντάει (4-3), αλλά τον Νο40 του κόσμου να φτάνει σε ένα ακόμα (καθοριστικό) break κλείνοντας το set με 7-5. 

Στο decider έγινε μια πραγματική μάχη με τον Μάρεϊ να παίρνει το προβάδισμα με 4-1 και 5-2 έχοντας σπάσει μια φορά στο service του ντε Μινόρ (3-1), ο οποίος στη συνέχεια μ’ ένα μεγάλο hold (έσβησε 2 match-points), αλλά και μ’ ένα break ισοφάρισε σε 5-5. 

Το θρίλερ συνεχίστηκε και στο tie-break εκεί όπου ο ντε Μινόρ πήρε προβάδισμα με 5/2, αλλά τον Μάρεϊ με 4 σερί πόντους να φτάνει σε 3ο match-point (6/5). Αυτός όμως ήταν και ο τελευταίος κερδισμένος πόντος στο τουρνουά για τον Βρετανό, με τον ντε Μινόρ να κατακτά τους επόμενους 3 και μαζί και την πρόκριση για τον 2ο γύρο όπου θα αντιμετωπίσει είτε τον Ντανιίλ Μεντβέντεφ, είτε τον Τόμι Πολ. 

Στον επόμενο γύρο θα βρεθεί και ο ανερχόμενος Ιταλός, Ματέο Αρνάλντι, που μετά από τις δύο νίκες στα προκριματικά κέρδισε και τον Αμερικανό (επίσης προερχόμενο από τα προκριματικά) Τζέι Τζέι Γουλφ με 6-2, 6-2 μετά από 78 λεπτά. 

Ο Ιταλός έκανε ένα εξαιρετικό παιχνίδι πίσω από τη γραμμή του service παραχωρώντας συνολικά μόλις 9 πόντους και κανένα break-point, ενώ παράλληλα εκμεταλλεύτηκε τις 4 από τις 6 ευκαιρίες για break.

Στον 2ο γύρο θα αντιμετωπίσει έναν εκ των Νίκολας Τζάρι και Στέφανο Τσιτσιπά, οι οποίοι θα αγωνιστούν το πρωί της Παρασκευής (09:30 GR). 

CHINA OPEN SINGLES DRAW | DOUBLES | OPP (+5h)

The post China open: Ο ντε Μινόρ έσβησε 3 MP και κέρδισε ξανά τον Μάρεϊ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα