WTA Finals: Νικηφόρες πρεμιέρες για Σφιόντεκ και Γκοφ (vids)

Με τον ιδανικότερο τρόπο ξεκίνησαν τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις στα φετινά WTA Finals στο Κανκούν του Μεξικού οι Ίγκα Σφιόντεκ και Κόκο Γκοφ, παίρνοντας τις πρώτες νίκες στο Chetumal Group κόντρα στις Μαρκέτα Βοντρούσοβα και Ονς Ζαμπέρ αντίστοιχα.

Η 22χρονη Πολωνή επιβλήθηκε με 7-6 (3), 6-0 της No6 του κόσμου, σε μία αναμέτρηση που είχε 2 ξεχωριστά πρόσωπα. Στο 1ο set το ματς ήταν ντέρμπι, με την Τσέχα να έχει τον απόλυτο έλεγχο

ως το 7ο game, έχοντας μέχρι εκείνο το σημείο 3(!) break (5-2).

Η απάντηση της Σφιόντεκ όμως ήρθε στο κατάλληλο σημείο, που έσβησε κάθε break όταν η Βοντρούσοβα σέρβιρε για το set, και κατάφερε να οδηγήσει τον αγώνα στο tie-break (6-6). Μετά από σχεδόν 10 λεπτά “μάχης” στο κεντρικό κορτ, η Πολωνή κέρδισε με επιμέρους σκορ 7-3 και έκανε το πρώτο βήμα για τη νίκη δια πυρός και σιδήρου (7-6(3).

Στο 2ο set η Τσέχα δεν είχε τα ψυχικά αποθέματα να ακολουθήσει στους ρυθμούς της No2 της παγκόσμιας κατάταξης. Φανερά απογοητευμένη από την απώλεια του 1ου μέρους, δεν μπόρεσε να απειλήσει ιδιαίτερα την αντίπαλή της, και δεν πήρε ούτε ένα game (6-0).

Η Σφιόντεκ έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα για την πρόκριση στην 4άδα, ενώ ο στόχος της είναι διπλός στο Μεξικό, καθώς διεκδικεί επί ίσοις όροις με την Αρίνα Σαμπαλένκα και το Year-end No.1.

Στο παιχνίδι που ακολούθησε, ανάμεσα σε Κόκο Γκοφ και Ονς Ζαμπέρ, η 19χρονη Αμερικανίδα έκανε το τέλειο παιχνίδι και επικράτησε άνετα της Τυνήσιας με 6-0, 6-1, μέσα σε 57 αγωνιστικά λεπτά.

Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι επηρεάστηκε από τη διακοπή λόγω της βροχής, η No3 του κόσμου δεν έδειξε επηρεασμένη και με άψογη διαχείριση του ρυθμού δεν έδωσε καμία ευκαιρία στην αντίπαλή της έστω να φτάσει κοντά στην κατάκτηση ενός game (6-0).

Στο 2ο μέρος αμφότερες ξεκίνησαν με επιτυχημένες υπερασπίσεις των service τους (1-1), η Γκοφ ανέκτησε ξανά το προβάδισμα με νέο service game (2-1), και η συνέχεια της άνηκε εξ’ ολοκλήρου, καθώς δεν έδωσε άλλο game στην Ζαμπέρ και έφτασε εύκολα στη νίκη (6-1).

Το ξημέρωμα της Πέμπτης (2/11) θα αναμετρηθούν Σφιόντεκ και Γκοφ, σε ματς που δίνει την πρόκριση και την 1η θέση του ομίλου, ενώ στο άλλο παιχνίδι θα παίξουν Βοντρούσοβα και Ζαμπέρ, με την ηττημένη να αποκλείεται και μαθηματικά από τη διοργάνωση.

WTA FINALS SINGLES DRAW | DOUBLES | OOP (+7h)

The post WTA Finals: Νικηφόρες πρεμιέρες για Σφιόντεκ και Γκοφ (vids) appeared first on Tennis24.

Keywords
Τυχαία Θέματα
WTA Finals, Νικηφόρες, Σφιόντεκ, Γκοφ,WTA Finals, nikifores, sfiontek, gkof