Ο ΠΑΟΚ (των ντέρμπι) δεν παίρνει πρωτάθλημα ποτέ!

Γιατί ο ΠΑΟΚ που πάει «τρένο» στην Ευρώπη και στο Conference League, δεν θα είναι μέσα στους διεκδικητές του πρωταθλήματος.

«Μύθος» πλέον οτι τα πρωταθλήματα τα δίνει η επαρχία και οι νίκες με τους λεγόμενους «μικρούς». Από την στιγμή που στην διαδικασία ανάδειξης του πρωταθλητή μπήκαν τα play off, τους τίτλους τα δίνουν τα ντέρμπι. Όταν ο κάθε διεκδικητής θα παίξει 16 παιχνίδια, τα μισά περίπου με τους

υπόλοιπους του BIG5, η επαρχία έπαψε να είναι ο ρυθμιστής του τίτλου.

Ο ΠΑΟΚ που πάει τρένο στην Ευρώπη με 3Χ3, δύσκολα θα μπορέσει όχι να πάρει το πρωτάθλημα, αλλά και να το διεκδικήσει! Και αυτό για πολύ συγκεκριμένο λόγο.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου δεν έχει καταφέρει ακόμα να πάρει ντέρμπι, έστω και αν τα δύο από τα τρία μέχρι στιγμής τα έχει παίξει μακριά από την Τούμπα.

Εντός έδρας ισοπαλία με τον Άρη χωρίς μισή κλασική ευκαιρία, ισοπαλία με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο (παιχνίδι που θα μπορούσε να είχε χάσει από το πρώτο ημίχρονο) και ήττα… άνευ αγώνα από την ΑΕΚ στην OPAP Arena.

Τα ντέρμπι του πρώτου γύρου για τον δικέφαλο του βορρά ολοκληρώνονται την ερχόμενη αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό στο «Καραϊσκάκης». Το θετικό για την ομάδα του Λουτσέσκου είναι οτι στον δεύτερο γύρο, πλην του Άρη, όλους τους άλλους τους έχει εντός.
Δύο βαθμούς η συγκομιδή του ΠΑΟΚ σε ντέρμπι, όταν η ΑΕΚ έχει μαζέψει επτά και έχει ως εκρεμότητα τον Άρη, ο Παναθηναϊκός (με τρεις στα χαρτιά) έχει τέσσερις και εκκρεμότητα επίσης τους «κιτρινόμαυρους» και ο Ολυμπιακός τους ίδιους (με χαμένο ματς στα χαρτιά), έχοντας να παίξει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής με τον ΠΑΟΚ.

Η ήττα από την ΑΕΚ, είναι μια ήττα σε ντέρμπι, αλλά αυτό που πρέπει να έχει… σοκάρει τον Λουτσέσκου ο οποίος δεν έψαξε δικαιολογίες και παραδέχθηκε οτι τα πάντα πήγαν λάθος, είναι οτι έχασε με κάτω τα χέρια, από μια καλύτερη εννοείται ομάδα, η οποία όμως δεν έπιασε το peak στην απόδοση της!

Αν ο ΠΑΟΚ συνεχίσει να βρίσκει… άλλοθι στη διαιτησία για τις απώλειες του στα ντέρμπι, θα επικεντρωθεί μια ώρα αρχίτερα στον μοναδικό εγχώριο στόχο που θα του έχει απομείνει. Το Κύπελλο Ελλάδας.

Νίκος Μαρκάτος για το sportime.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα